Šestašedesátiletá žena sedla za volant s třemi promile alkoholu v krvi. (srpen 2023) | foto: PČR Zlínský kraj

Opilá seniorka vytlačila osobák z parkoviště, pak narazila do traktoru

  • 11
Dvěma jen těžko uvěřitelnými dopravními nehodami, které má na svědomí seniorka, se od pondělního podvečera zabývají zlínští dopravní policisté. V Napajedlích na Zlínsku žena narazila v pondělí večer do traktoru i zaparkovaného auta, nadýchala přes tři promile.

Nejprve šestašedesátiletá řidička se svým Peugeotem bourala, když chtěla vyjet z parkoviště. Zřejmě se jí nepodařilo zařadit zpátečku, jela proto namísto couvání vpřed, přejela přes obrubník a narazila do oplocení.

„Poté začala couvat, ale v cestě jí bránilo jiné zaparkované vozidlo. Proto ho svým vozidlem vytlačila až na komunikaci a pokračovala dál v jízdě,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidič si dal půl litru fernetu a sedl za volant, málem naboural policejní vůz

Žena ale daleko nedojela. Po ujetí asi jednoho kilometru skončila její jízda nárazem do traktoru, kterému nedala přednost.

„Řidič traktoru se snažil střetu zabránit usilovným brzděním, což se mu nepodařilo, najel na travnatý pás a narazil ještě do sloupu veřejného osvětlení a do reklamní tabule,“ popsala událost mluvčí.

Škoda na zaparkovaném vozidle Fiat Punto je asi na patnáct tisíc korun, celková škoda se ale vyšplhala na téměř sto tisíc korun.

Veškeré okolnosti dopravní nehody prověřují dopravní policisté. Po střetu s traktorem převezli zraněnou opilou řidičku záchranáři do nemocnice k ošetření.