- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Clanek v podstate neporadil nic, jen obklikou rika to co kazdy vinar vi, ze v supermarketu je vino urcene do kanalu :-D. Piju pouze vitezna vina z overenych zdroju a nikdy jsem nesahl vedle. Cena priblizne od 130kc a vice... zalezi pres kolik "rukou" do projde. U zdroje nejlevnejsi samozrejme ;-)
Co se týče šroubovacího uzávěru:V zahraničí běžně používaná věc i u vín vysoké kvality:Jen my Moraváci jsme na toto téma dost konzervativní...Ale v mé oblíbené vinárně kupuju německý Riesling(už si nepamatuju vinařství) za cca 400kč se šroubovacím uzávěrem a je to absolutně nepřekonatelné víno....K článku-Ano určitě si nechám doporučit víno které má medaili z pražské soutěže vín :-D A hned potom si dám sushi doporučené bulharským kulinárním institutem,prodáváné v Lídlu za 69,90
Tak hlavně se neřiďte těmi medailemi na lahvích, jak článek radí. Takových medailí z vymyšlených soutěží si výrobce může na láhev nalepit kolik chce :-) A spousta vín se do soutěží k testování nedostane. I tyto soutěže už ovlivňuje ruka tržního hospodářství.
Odemne platí jediná rada - nekupovat víno v supermarketech žádné. Většina z nich se nedá použít ani pro vaření.
Dá. Španělská, portugalská, bulharská, maďarská, moldavská ......vína. V těchto teplých destinacích je taková kvalita hroznů, že to nelze moc pokazit zpracováním :-) A na vaření to jde použít určitě.
Jsem klidný.
Odborník, který napíše "Bourdeaux", se ve víně musí vyznat jako málokdo!
Dovolím si nesouhlasit s autorem. Všechna vína, která se prodávají v SM, se dají pít. A navíc valná část z nich i dobře chutná. Dokonce i některá levná. Příklad: bzenecká vína nezklamou nikdy a bývají i za 60-80 Kč.
Ještě , že máme ty vinotéky. Tam ochutnáte a vyberete si které vám chutná a odnesete si ho. V obchodě je to vždy loterie . Tam poznáte zda vám chutná , až když ho doma otevřete .
I kdyz to sem uplne nepatri, vrta mi to hlavou uz hodne dlouho a doufam, ze tady bude nejaky vinar, ktery by mi to mohl vysvetlit. Nerozumim tomu, proc se tady Sauvignon vyslovuje "savinon", kdyz by to melo byt dle francouzsiny "sovinon". To je stejne, jako kdybyste croissant vyslovovali "kroisant" misto "kroasan". Nejdriv jsem si myslela, ze to je jen neznalost "obycejnych lidi" (vzdyt jake procento populace umi francouzsky a vi, jak se ctou ty ruzne shluky samohlasek), ale kdyz jsem to slysela i u sommelieru a vinaru, tak jsem byla docela dost prekvapena, protoze bych rekla, ze lidi od fochu asi budou vedet, co a jak... Vite nekdo, proc to tak je?
Asi proto, že ta francouzská odrůda vína byla v Čechách mnohem dříve než francouzské pečivo a tak počeštělá výslovnost zlidověla. Ale na to vám neodpoví žádný vinař, ale spíše nějaký jazykový institut.
Kupuju víno, které mi chutná, dobře se pije a nebolí po něm hlava. A je jedno, kolik stojí, jestli má medaile, nebo jestli o něm někdo prohlásí, že to je sr*čka. Preferuju Moldávii, třeba Muscat. Sladký, dobrý. V akci i za 49.90 Kč. V červených pak vína Ludwig a nebo opět Moldávii. A když Morava, tak od pana Středy přímo v Pavlově. Hlavně Pálava a Rulandské.
Zkuste Sklepmistra. Taky sladké, s tradicí a moc to nestojí...