- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Češi jsou dlouhodobě největší spotřebitelé piva na světě. Statisticky vypije průměrný Čech rok co rok kolem 140 litrů zlatavého moku. Přes sto litrů na hlavu ročně pak dokážou spolykat jen druzí Rakušané a třetí Němci. | foto: Profimedia.cz
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Proč se tvrdí, že pivo ze sedmého schodu je nejlepší?
Každý pivní styl má doporučenou teplotu konzumace. Pro světlé ležáky je to 5–7 °C, piva typu Ale se podávají při vyšší teplotě (světlý ležák se vyrábí z vody, ječného sladu a chmele za použití spodních pivovarských kvasinek, kdežto piva typu Ale z kvasinek svrchního kvašení, pozn. red.). Jsou to teploty, při kterých vynikne chuťový charakter daného pivního stylu. Do toho vstupuje ještě vkus konzumenta. Sedmý schod je empiricky nalezený ideál.
Pakliže to dotyčný zvládne dost rychle, pak ano, nealkoholickým pivem se opít může.
Připojte se ještě dnes a získejte: