- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Devět let strávil v Austrálii, pak čtyři a půl roku v Číně. Při první štaci se učil hlavně on, při druhé předával své zkušenosti Asijcům, zažívajícím zrovna boom koktejlových barů. Barman JIŘÍ NĚMEC (47), který si říká George. V současnosti šíří koktejlovou osvětu v tuzemsku. Pracuje jako konzultant špičkových hotelových barů. Pořádá školy míchání drinků Cocktail Class a takzvané Tour de Bar, exkurze po vyhlášených pražských podnicích. „Snažím se, aby české bary vzala útokem nejen smetánka, ale hlavně střední třída, ta pořád ještě bojuje s některými stereotypy,“ říká. Který koktejl je jeho nejoblíbenější a proč? Co je dnes trendy ve světě? A které chyby ještě pořád my Češi děláme, když si doma mícháme nápoje? | foto: Jan Zátorský, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Devět let strávil v Austrálii, pak čtyři a půl roku v Číně. Při první štaci se učil hlavně on, při druhé předával Němec své zkušenosti Asijcům, zažívajícím zrovna boom koktejlových barů. Který koktejl je jeho nejoblíbenější a proč? Co je dnes trendy ve světě? A které chyby ještě pořád my Češi děláme, když si doma mícháme nápoje?
Jak jste přišel k přezdívce George? Předpokládám, že se tak stalo v Austrálii…
Přesně tak, Jiří se jim špatně vyslovovalo. A můj strýc mi už jako malému říkal Georgíku. To bylo rozhodně lepší než všechny ty australské zkomoleniny jako Jerry nebo Gigi.
Vodka bude asi vždy nejprodávanějším destilátem, protože je neutrální, ale troufnu si říct, že dnes z ní barmani moc drinků nepřipravují.
Připojte se ještě dnes a získejte: