Diskuze

Osvícení architekti v Ústí dokázali, že i na sídlišti se může hezky žít

Měla to být „králíkárna“, ale vzniklo sídliště, které dodnes patří k nejžádanějšímu bydlení v Ústí nad Labem, byť se tu nepostavilo vše, co mělo. Příběh Severní Terasy teď vypráví výstava v muzeu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Je jen škoda, že: a/ si stavaři více nepospíšili s celkovou výstavbou na Severní Terase, nebo za b/ nepřišla revoluce o pár let později a spolu s ní ta pochybná sebranka rádoby nových ústeckých politiků - budovatelů. To sídliště mohlo být kompletně dokončeno, včetně sektorového centra a dalšího parku: https://usti.idnes.cz/foto.aspx?r=usti-zpravy&c=A170102_103036_usti-zpravy_vac2&foto=ALH4fed4c_001.jpg . Škoda. Bohužel, dnes se už můžeme jako Ústečané jen dívat na model od architektů a čekat, kolik vlastně nás budou stát celkové napáchané škody díky "úspěšné" privatizaci na Severní Terase: https://usti.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180201_380286_usti-zpravy_vac2

2 0
možnosti
PM

Ano Severní Terasa je v rámci komunistického myšlení a konání kvalitním bydlením. A od autorů i realizátorů to tehdy chtělo hodně vůle a odvahy. Avšak díky bohu, že komoušské řádění skončilo kdy skončilo, byť je pravdou, že jejich prý demokratičtí, ve skutečnosti komoušské myšlení kopírující noví vládci také Ústí řádně zatli.

Na příkladu půlky "Fučíkovky", přes současnou bídu, si raději nepředstavovat jak by Ústí dopadlo.

0 0
možnosti