Diskuze

Řeka je posetá elektrárnami a ryby kvůli tomu vymírají, řešení se nerýsuje

Mnoho malých vodních elektráren na krátkém úseku a s tím často spojená nevhodná manipulace s přirozenou výškou vodní hladiny postupně decimují podvodní život na dolním toku řeky Ploučnice mezi Starým Šachovem a Děčínem. Vytrácejí se z ní typické druhy ryb. Ty odolnější pak dorůstají jen malých velikostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Američané to dávno zjistili a na řekách bourají i větší vodní elektrárny, protože zmizel losos a další ryby a z přehrad nad hrázemi je stojící žumpa... za těch pár instalovaných kilowat to prostě nestojí... My jsme se vydali před desítkou let cestou MVE mnohdy o pár kilowatech na pstruhových říčkách a zničili jsme totálně lipany a pstruhy, mníky, úhoře, mřenky, vranky, raky... pro zatracené dotované šmejdy a tabulky s vykázanou "ekoenergií"...8-o My nejsme Norsko kde tečou z hor velké ledové řeky v kterých není život... tam to má rozum. Tady je to jen ekologická vražda a špína pro celý ekosystém, když všechny malé MVE by nahradila jedna malá odsířená uhelná elektrárna a zase by tu byla toky s rybama, meandrama, nádhernou přírodou a né betonové zrůdy co ještě pomelou všechny ryby co se do turbíny dostanou...Rv

1 1
možnosti

celý článek polopravdy a nesmysly

0 0
možnosti

Problém je v lidech a jejich hamižnosti. Moderní MVE s archimedovým šroubem se dá postavit tak že vodě prospívá (prokysličuje).

Dřív mlynáři s přírodou a lidmi kolem vody žili, dnes (i díky dotacím) je obor zprůmyslovaný a jedinou prioritou je zisk.

5 0
možnosti
Foto

Vodní elektrárna = neekologická, my stejně skončíme s hořícím klackem v hloučku v jeskyni. kde bude vlajka EU :)))))))))))))))

4 0
možnosti

Napsal jse s h o ř í c í m klackem?

Blázníte? Něco tak neekologického?

Někdo by Vás tam-tamem napráskal a byl byste zkompostován :D

3 0
možnosti

J67a52n 19H31r52u75b88e59š

12. 1. 2022 11:27

Celý život propagoval elektřinu a říkají o něm, že před lety vypracoval plán na elektrizaci Polabí a po celé délce horního toku řeky projektoval jednu elektrárnu na druhé, takže by byla nakonec voda v Labi už vůbec netekla, musela by být dávána do sudů a posílána do Hamburku vlakem. (Zdeněk Jirotka, Saturnin)

2 0
možnosti
Foto

Eko! Mlcet, nekritizovat!

1 2
možnosti

J81a33n 72K86r72o84u29p76a

12. 1. 2022 10:27

To je stejný jako s větrnýma elektrárnama. Tuším okolo roku 2000 byly postaveny větrné elektrárny okolo vodní nádrže Přísečnice. Z chalupy, která je jako jedna z posledních před vodním pásmem ochrany, jsme na loukách naproti u Přísečnice vždy pozorovali dalekohledy vysokou zvěř. Jeleny, laně a mladý. Vždy v hojných počtech i desítky kusů. Bylo to jak zoo. Prostě paráda. Došlo k výstavbě elektráren s ujištěním, že to nic nedělá a krajinu to nepoznamená. Velký kecy!!! Zvěř už tam nikdy nepřišla. Už tam jsou jenom prázdné louky. A když vál vítr od chalupy směrem na přehradu, tak bylo normálně cítit takové divné slabé vibrování. Mladší ročníky to cítily ale starší už moc ne. A to ještě slyšíte elektromotory, jak natáčejí vrtule a horní část do protivětru. Takže o tom, že to s krajinou nic nedělá mám velké pochybnosti. A jestli se to tam bude ještě rozšiřovat, tak ta krajina půjde do kopru celá.

12 1
možnosti

Dal jsem plus, ale musim take vyjadrit - naprosty souhlas!

1 0
možnosti

Ekologické jak sviňa

3 0
možnosti

J77o70s60e62f 19U91l78m12a24n

12. 1. 2022 10:20

Já jsem se rozhodl, že budu energii vyrábět anihilací. Akorát nemůžu najít ten kus antihmoty, co jsem si tady někde včera večer odložil...

4 0
možnosti

J31a59n 63D90l84o54u21h86ý

12. 1. 2022 10:17

ale je to ekologický, čert vem ryby. Unie to tak chce... ;-D

2 1
možnosti

Nechce :) To jen provozovatel chce vytřískat maximum ;)

0 1
možnosti