(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Švec, MAFRA

Přepojení potrubí dvakrát odstaví obyvatele Mostu od teplé vody

  • 0
Část potrubí na teplou vodu pro město Most čeká v létě velké stěhování. Obyvatele kvůli tomu omezí dvě delší odstávky. Celá akce je vyvolaná předpokládaným rozšířením hnědouhelného dolu a dotěžením zbývajícího uhlí v jámě.

Komořanská společnost Severočeská teplárenská, která zásobuje teplem a teplou vodou Most a Litvínov, totiž musí kvůli povolení dotěžit ložisko uhlí, jež získala společnost Vršanská uhelná, přeložit horkovod, který vede přes území dolu.

„Jedná se o vynucené přeložení hlavního napaječe v úseku od Slatinic směrem do Mostu,“ potvrdil důvod dvojí odstávky teplé vody v Mostě Petr Mareš, technický ředitel společnosti United Energy, které komořanská teplárna patří.

V obou termínech bude celé město bez teplé vody čtyři dny. Poprvé od 5. do 8. června během přepojování potrubí na provizorní část a pak znovu na konci prázdnin 20. až 24. srpna, kdy se bude napojovat na již přesunutou nově zhotovenou větev horkovodu.

Mimořádná akce se chystá několik posledních let a teplárna při ní musí přesunout tři potrubí o celkové délce 1,6 kilometru.

„Pokud půjde všechno podle plánu, budou chystané odstávky o něco kratší,“ podotkl Mareš. Krátkodobé lokální odstávky se pak po městě chystají i během léta.