Při nehodně na železničním přejezdu v Teplicích autobus MHD poškodil signalizaci. | foto: SŽDC

Řidička autobusu srazila zrcátkem signalizaci na přejezdu, zpomalila vlaky

  • 27
Nehoda autobusu na železničním přejezdu v Teplicích zkomplikovala dopravu na výpadovce směrem na Duchcov. Na silnici druhé třídy je poškozená signalizace železničního přejezdu včetně závor a tvoří se tam kolony.

„Nehoda se stala dnes ráno v 7:40 na železničním přejezdu v Duchcovské ulici v Teplicích,“ řekla iDNES.cz policejní mluvčí Ludmila Světláková.

„Policisté prověřují okolnosti nehody, při které řidička autobusu MHD ve snaze vyhnout se protijedoucímu vozidlu, které prý mělo najet více doprava, zavadila zrcátkem o signalizační zařízení na chráněném železničním přejezdu a poškodila ho,“ popsala Světláková.

Z cestujících, kterých v autobuse jelo celkem deset, nebyl nikdo zraněn. Věc si k dalšímu šetření převzala kriminálka.

„Dopravu na přejezdu nyní řídí pracovník drážní služby a městská policie,“ doplnila policejní mluvčí.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty Marka Illiaše způsobila řidička autobusu na zabezpečení přejezdu škodu za statisíce korun. Než bude zabezpečení opravené, bude přejezd provizorně osazen jen výstražným křížem.

„Pro řidiče to znamená, že tam mohou přejíždět jen třicetikilometrovou rychlostí a musí se přesvědčit, že překonání přejezdu je bezpečné. Strojvůdci, kteří budou přejíždět přes přejezd, pojedou maximálně desetikilometrovou rychlostí a budou opakovaně houkat, aby na sebe upozornili,“ řekl Illiaš.

Správa má ale podle něj všechen materiál potřebný k opravě na skladě, přejezd by tak měl být opraven už ve středu.

,