Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Lukáš Procházka, MAFRA

Lupiči vtrhli do bytu seniora. Dva muži ho drželi a žena sebrala peníze

  • 11
Policisté obvinili ženu a dva mladíky, kteří v srpnu v Mostě vtrhli do bytu devětašedesátiletého důchodce a oloupili ho o tisíce korun. Žena mu dala ruku přes ústa, aby nemohl křičet, a muži ho drželi, aby se nemohl bránit.

Na panelovém sídlišti Severní zaklepali pachatelé krátce před 22. hodinou na dveře muže, kterého si patrně předtím venku vyhlédli. „Dovnitř vstoupili přes jeho výslovný nesouhlas,“ zdůrazňuje policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Devětačtyřicetiletá žena seniora zezadu uchopila rukou přes obličej. Když mu začala prohledávat kapsy, přiběhl jí na pomoc dvacetiletý muž a mladistvý chlapec. Ti seniora drželi za ruce tak, že se nemohl hýbat.

„Žena mu při tom ze zadních kapes kalhot vytáhla peněženky a z jedné vzala sedm tisíc korun. Muž začal volat o pomoc a trojice utekla,“ dodává mluvčí. Ukradené peníze si pachatelé rozdělili a utratili je.

Kriminalisté nejprve odhalili totožnost ženy a pak díky místní znalosti dopadli i oba její komplice. Všichni tři čelí obvinění z porušování domovní svobody a loupeže, za niž je trestní sazba až deset let, v případě mladistvého polovina.

Obviněná Mostečanka putovala do vazby. Za majetkovou trestnou činnost páchanou na seniorech už byla dříve odsouzena. Z věznice se vrátila teprve počátkem letošního roku.