Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Ženě nasadili psí hlavu a týrali ji. Muž dostal tři roky, pomocnice podmínku

  • 13
Na tři roky do vězení poslal soud v Lounech muže, který sexuálně zneužil za pomoci BDSM praktik ženu. Tu k sobě domů vylákal pod záminkou konkurzu na hostesku. Mužově známé, která mu podle obžaloby pomohla poškozenou spoutat či nasadit jí koženou masku ve tvaru psí hlavy uložil podmínku.

Verdikt není pravomocný, oba odsouzení i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.

Případ se stal v březnu loňského roku. Poškozené dvaadvacetileté ženě se po několikahodinovém trýznění, kdy byla spoutaná a sedmatřicetiletý muž ji mlátil rukou, opaskem a bodal neznámým předmětem a došlo i k sexuálnímu napadení, podařilo z domu utéct oknem, které rozbila.

Soused, ke kterému přiběhla, u soudu vypověděl, že byla polonahá, zmatená a značně rozrušená.

Obhajoba se snažila výpověď poškozené ženy znevěrohodnit tím, že je uživatelkou drog. Obhájci upozornili na několik rozporů v její výpovědi a zdůraznili, že poškozená s obžalovaným udržovala nějakou dobu sexuální vztah a na submisivní roli přistoupila, což měla dokazovat elektronická komunikace mezi nimi.

„Sexuální vztah mezi nimi skutečně existoval, ale z vyjádření poškozené vyplynulo, že byla v roli štěňátka a očekávala, že se k ní jako ke štěňátku bude chovat, a ne ji surově bít. Ze stop na jejím těle je zřejmé, že bití bylo opravdu velmi surové,“ okomentovala soudkyně.

Oba poškození vinu odmítli a své chování zlehčovali s odůvodněným, že BDSM praktiky poškozená vyžadovala. Obžalovaný se snažil soud také přesvědčit, že poškozená svoji výpověď přehnala, aby se mu pomstila za to, že jí přestal dávat peníze.