Louny dokončí rozsáhlou proměnu letního cvičiště. | foto: Miroslava Strnadová, MF DNES

Louny dokončí rozsáhlou proměnu cvičiště, přibude i multifunkční hřiště

  • 0
Proměnu letního sportovního cvičiště v lepší a modernější areál dokončí letos Louny. K dětskému a travnatému fotbalovému hřišti přibude ve třetí etapě rekonstrukce multifunkční hřiště s umělým povrchem, skatepark, parkourové hřiště a rozšíří se také počet prvků ke cvičení.

Práce za 37 milionů korun mají začít v půli března a potrvají do konce října.

Ve výběrovém řízení uspěla firma Vysspa Sports Technology, jež podala nejnižší cenovou nabídku. K podpisu smlouvy má dojít v nejbližší době. „Částka, za kterou jsme třetí etapu vysoutěžili, nám umožňuje ji celou zrealizovat v letošním roce,“ zmínil starosta Pavel Janda (Pro lepší Louny).

Město začalo s proměnou cvičiště, které se nachází pod plaveckou halou v sousedství sportovní haly, už před lety. Vzniklo tam dětské hřiště s řadou prvků, sestava pro parkourové cvičení a travnaté hřiště na malý fotbal. Poslední etapa se týká zadní části areálu, kde je již nevyhovující hřiště pro hokejbal, zastaralé skatehřiště a stará betonová tribuna.

„Součástí úprav je rozšíření areálu o další volnočasové plochy pro pohybové aktivy, jako je vybudování nového betonového skateparku, multifunkčního hřiště pro míčové hry s umělým povrchem, parkourového hřiště a doplnění venkovních fitness prvků, odbourání stávající betonové tribuny, terénní úpravy, rozšíření zpevněných ploch a dojde i na novou dešťovou kanalizaci, elektro rozvody pro osvětlení areálu, sadové úpravy a oplocení,“ popsala vedoucí správy majetku lounské radnice Petra Kotková.

Stavební práce ovlivní provoz cvičiště, které je v sezoně hojně využívané rodinami s dětmi a rekreačními sportovci. Oficiálně se po zimním období otevírá na začátku dubna, v případě příznivých klimatických podmínek to bývá i dříve. Letos se otevřelo už 5. března.

„V závislosti na průběhu stavebních prací může dojít k uzavírkám z bezpečnostních důvodů, budeme to řešit podle toho, jak bude stavba postupovat,“ uvedl Radek Příhoda, ředitel Lounské správy sportovních areálů.