ilustrační snímek | foto: DPMB

Muž s dítětem vyskočil za jízdy z trolejbusu, utíkali před revizory

  • 21
Dospělý muž a dítě se ve čtvrtek před polednem zranili při útěku před revizorem ve čtvrti Krásné Březno v Ústí nad Labem, kdy vyskočili z jedoucího trolejbusu. Oba skončili v nemocnici, dítěti předtím poskytovaly první pomoc revizorky.

Pětatřicetiletý muž při projíždění kolem zoologické zahrady otevřel za jízdy středové dveře trolejbusu a vystoupil i s dítětem, následně spadli a zranili se.

„Muž si měl všimnout revizora v trolejbuse, proto se rozhodl pro takové řešení,“ vysvětlila mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Policie nyní bude vyhodnocovat kamerové záznamy z vozidla.

Do příjezdu záchranářů poskytovaly dítěti první pomoc revizorky na základě pokynů operátorky zdravotnické záchranné služby.

„Záchranáři pak na místě ošetřili jednu dospělou osobu s podezřením na středně vážná zranění a jednu nezletilou s podezřením na vážná zranění, obě pak sanitka odvezla do nemocnice,“ řekl mluvčí záchranky Prokop Voleník.

Ústecký Mojžíř se nedaří zkrotit. Do romského ghetta se bojí i řidiči MHD

Z Krásného Března pokračují trolejbusy do Neštěmic. Z konečné jezdí spoje na nechvalně proslulé sídliště Mojžíř, kde žije velké množství lidí se sociálními problémy. Přímou linku do Mojžíře Dopravní podnik města Ústí nad Labem v polovině loňského roku zrušil, jako důvod uvedl, že tuto linku nechtějí řidiči obsluhovat. Od ledna navíc zavedl nástup předními dveřmi.

Mluvčí Jana Dvořáková řekla, že důvody jsou bezpečnostní. Někteří cestující opatření chválí, další si stěžují na to, že spoje mají zpoždění, již na sebe nenavazují, fronty u vstupu zdržují a řidiči nezvládají jízdní doklady kontrolovat.

12. ledna 2018

,