Diskuze

Chce pomáhat druhým. U ústeckého nádraží každou neděli rozdává jídlo

Karel Karika pomáhá. Dělá to coby šéf komunitního centra Domu sv. Materny při práci se sociálně slabými i ve svém volnu, kdy navaří a pak rozdává obědy v centru v Ústí nad Labem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý člověk ještě žije!!R^ Překvapila mě i zklamala placka na jeho oblečení!! Rv

0 0
možnosti

Když u nás budou do 18 let navštěvovat pravidelně dílny, můžou dostat malý výuční list. Je to velký impulz do jejich dalšího života, můžou se ucházet o práci, ve které už mají nějakou praxi.

Zdroj: https://www.idnes.cz/usti/zpravy/karel-karika-pomoc-sociane-slabi-nadrazi-rozdava-jidlo-usti-nad-labem.A200218_533787_usti-zpravy_pakr

Co je to malý výuční list? Má nějakou váhu?

0 0
možnosti

"Když partner není v evidenci na úřadu práce" = koleduje si o malér, pokud si sám neodvádí zdravotní pojištění (což už dnes je skoro 2000 měsíčně - "díky" dalšímu navýšení minimální mzdy).

"Z praxe vím, že děti ze sociálně slabého prostředí po ukončení základní školy nevědí co. Studovat nejdou, do práce je nikam nevezmou"

Škoda, že se autorka článku nezeptala, jak je tak možné, že po ZŠ nikam dál studovat nejdou. U jiných než sociálně vyloučených je takové další studium (či aspoň učební obor) samozřejmostí.

Přestěhování sociálně slabých ze zrušené ubytovny do městských bytů jako pozitivní posun v jejich životě? Snad mají stejný názor i jejich (ne sociálně slabí) sousedé v těch městských bytech. :-/

10 0
možnosti