Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Strážníci v Jirkově se více zaměří na pobudy, kteří obtěžují ostatní

  • 6
Městská policie v Jirkově se více zaměří na opilce, drogově závislé nebo bezdomovce, kteří žebrají v ulicích, prodávají kradené věci, nejčastěji parfémy, nebo jinak obtěžují ostatní.

„Strážníci mají za úkol během služby tyto osoby vyhledávat, pronásledovat a v rámci svých zákonných možností otravovat, aby jim pobyt ve městě znepříjemnili,“ poznamenal ředitel městské policie Martin Řehůřek.

Strážníci je mohou například vykázat z místa nebo předvést na policejní služebnu kvůli zjištění totožnosti, a to i opakovaně. 

Jednou z priorit strážníků je tyto lidi z jednadvacetitisícového města vypudit, mimo jiné i proto, že se dopouštějí celé řady přestupků.

„Jedná se třeba o zapáchající opilce přespávající na zastávkách MHD, bezdomovce žebrající u marketů či pobudy, kteří močí na ulici či rozhrabávají popelnice,“ popsal mluvčí jirkovské radnice Josef Dušek.

Nezřídka jde i o lidi hledané státní policií. Jeden z takových případů je z konce roku. Strážníci si v městské části Nové Ervěnice všimli muže, jenž odpovídal popisu hledané osoby. Předvedli ho na policejní služebnu – a už tam zůstal. Na dotyčného byl totiž opravdu vydán zatykač, protože se vyhýbal soudu.