Na Starém městě v Děčíně v Růžové ulici se dnes ráno nákladní auto propadlo...

Na Starém městě v Děčíně v Růžové ulici se dnes ráno nákladní auto propadlo silnicí. | foto: Policie ČR

Nákladní auto se propadlo do díry pod asfaltem, vymlela ji voda

  • 7
Kuriózní nehoda se stala ráno v Růžové ulici na Starém městě v Děčíně. Nákladní automobil se tam propadl asfaltem do kaverny pod vozovkou. Díru pod povrchem silnice vymlela voda z prasklé kanalizace.

„Nehoda byla ohlášena na tísňovou linku krátce před osmou hodinou ráno,“ sdělila pro iDNES.cz mluvčí děčínské policie Petra Trypesová.

„Dopravní nehodu jsme prošetřili a budeme ji odkládat, protože k ní došlo vlivem kaverny v silnici, tedy v důsledku havárie na kanalizaci,“ dodala Trypesová.

Policisté nehodu zadokumentovali a přivolali správce kanalizací. „Místo opustili v jedenáct hodin,“ upřesnila Trypesová.

Dodala, že šofér za nehodu rozhodně nemohl. Nikdo se nezranil a dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

„Podle přivolaného odborníka je důvodem propadu prasklá kanalizace, kdy vytékající voda vymlela díru a pod asfaltem vznikla bublina, do které se těžké nákladní auto propadlo,“ uvedl mluvčí děčínského magistrátu Luděk Stínil.

Část Růžové ulice u propadu vozovky město okamžitě obousměrně uzavřelo. „Jak dlouho bude místo uzavřené zatím nedokážeme určit, záleží na rozsahu a délce nutných oprav,“ uzavřel Stínil.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz