VIDEO: Kolonu na dálnici objel řidič v protisměru, na ostatní blikal

  • 108
Severočeští policisté evidují další případ jízdy v protisměru po dálnici D8. Mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem tam v pondělí řidič tímto způsobem míjel kolonu kamionů. Zaznamenala ho kamera v jednom z protijedoucích vozidel, na která hazardér výstražně blikal.

„Případem se okamžitě začali zabývat policisté z dálničního oddělení, kterým se už podařilo ustanovit jak vozidlo, tak řidiče,“ sdělila iDNES.cz policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Policisté případ řeší jako přestupek. Spis tedy následně předají příslušnému správnímu orgánu. U něj bude šoférovi za toto počínání hrozit až sedm trestných bodů, desetitisícová pokuta a zákaz řízení až na jeden rok.

Není to zdaleka první takový případ. Například letos v únoru na dálnici D8 podle všeho nebavilo jednu z řidiček čekat v koloně, tak své auto otočila do protisměru a odjela. I v tomto případě šlo o přestupek.

Loni se na stejné komunikaci pro změnu otáčel do protisměru autobus. „Řidič své jednání odůvodňoval tím, že se řídil navigací,“ uvedla tehdy Poláčková.