Podzim nevadí. Na koupališti v Ústí mohou lidé do bazénu poprvé i po sezoně

  • 0
I když sezona na venkovních koupalištích dávno skončila, bazén s termální vodou na koupališti v části Brná v Ústí nad Labem zůstává poprvé ve své historii otevřený i nadále. V rekreačním bazénu tu drží teplotu vody na 27 stupních.

„Předpokládám, že minimálně ještě dva týdny bude bazén v provozu, záleží na počasí,“ říká Tomáš Vohryzka, ředitel ústeckých městských služeb, pod které koupaliště v Brné spadá.

Kromě bazénu s termální vodou je nově otevřena také finská sauna. V provozu je i převlékárna opatřená zářiči, aby se návštěvníci mohli převléknout v teple, v plánu je otevření odpočívárny.

„Návštěvníci chodí, ve středu jich přišlo 48, v neděli 65,“ dodává ředitel s tím, že s ohledem na roční období doporučují, aby si lidé s sebou vzali župany.

Podle ohlasů na sociálních sítích si návštěvníci otevření rekreačního bazénu pochvalují. „Sauna s výhledem na bazén a lesnatý kopce, bazén má teplou vodu,“ stojí v jednom z komentářů. „Bezva saunování a plavání v příjemně teplé vodě,“ přidává se další.

Areál je otevřený každý den od 12 do 20 hodin, celodenní vstupné vyjde na 50 korun, zvýhodněné na 30 korun. „Uvědomujeme si, že tady není například komfort teplých sprch, omezená je také nabídka bistra,“ vysvětluje ředitel.

Vstup do areálu je přes samoobslužný turniket, kdy si návštěvník může vybrat, jestli zaplatí kartou, mincí, telefonem nebo staženou aplikací. Veškeré informace jsou uvedené na webových stránkách městských služeb.