Závod v Chudeřicích.

Závod v Chudeřicích. | foto: AGC Automotive Czech

Skláři z Chudeřic staví halu za šest set milionů, díky ní vyrobí víc

  • 0
Jeden z největších výrobců autoskel v Evropě, společnost AGC Automotive Czech, chystá v Chudeřicích na Teplicku investici za více než 600 milionů korun. Firma začala stavět novou halu pro plně automatizovanou výrobní linku. Slibuje si od ní rozšíření kapacity výroby předních autoskel.

„Požadavky automobilek na tvar, přesnost, mechanickou odolnost, optické vlastnosti a další funkce čelního skla se stále zvyšují. Nové technologie nám umožní tyto požadavky splňovat na sto procent. Zároveň s tím bude mít nová technologie proti současným tradičním technologiím i vyšší produktivitu výroby,“ řekl Luděk Steklý, generální ředitel AGC Automotive Czech.

Nyní probíhají stavební práce na nové hale, technologie ji mají zaplnit zkraje příštího roku.

„Sériovou výrobu na nové lince bychom měli spustit na podzim 2019. Výrobu se snažíme co nejvíc automatizovat a využívat nejmodernější technologie,“ dodal Steklý.

Nové automatizované provozy také nevyžadují takové množství zaměstnanců. „To je pro další rozvoj firmy klíčové, když na trhu práce nejsou kvalitní zaměstnanci a zároveň existuje obrovský tlak na růst mezd,“ poznamenal.

V Chudeřicích nejde o první velkou investici, jen loni tu šlo o více než 430 milionů. 

Ročně závod, jenž zaměstnává 2 400 lidí, vyrobí na 30 milionů autoskel a každé šesté auto v Evropě je zaskleno právě výrobky z Chudeřic.