Marek Tomáš v dresu Zlína.

Marek Tomáš v dresu Zlína. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Zpackaná koncovka nastartovala zlínské volejbalisty k jasné výhře

  • 0
Po pěti porážkách v řadě zlínští volejbalisté znovu zabrali. V domácím prostředí jasně přehráli Benátky nad Jizerou a vystřídali je na druhém místě extraligové tabulky.

Moravané získali úvodní set a ve druhém vedli 23:21. Jenže další čtyři míče pokazili a z ničeho nic to bylo 1:1. Zatímco v minulých pěti zápasech podobné výpadky zlínské volejbalisty rozložily, tentokrát je nabudily.

Zbytek zápasu s Benátkami zvládli s velkým přehledem, hostům nepovolili víc než 18 bodů. Po skvělém výkonu vyhráli 3:1 a posunuli se před svého soupeře na druhé místo v tabulce.

"Naše hra se odvíjí od servisu a přihrávky. Obě činnosti jsme stabilizovali," pochvaloval si trenér a manažer Fatry EkoSolar Zlín Roman Macek.

Kouč po sérii porážek pozměnil sestavu a do základní sestavy posunul obě čerstvé posily – blokaře Martina Klapala a smečaře Marka Novotného. Navíc na pozici univerzála nasadil Luboše Kostolániho, který většinou nastupoval na smeči. Změny se vyplatily.

"Útočnou sílu jsme postavili na Kostolánim, ale ve hře bylo víc dobrých věcí. Klapal výborně zapadl, Novotný po rozkoukávajícím týdnu zaznamenal posun," liboval si Macek. "A vedle toho se mi moc líbil Sedláček, který v rozhodujících momentech soupeře zablokoval."

K úspěchu se zlínští volejbalisté prokousali přes kritický moment. Přišli o druhou sadu, protože v její koncovce pokazili čtyři výměny v řadě. "Zkažená koncovka nás nakopla. Řekli jsme si, že už stačilo, že máme na to, abychom vyhráli," poznamenal Kostoláni.

Jak si řekli, tak udělali. Domácí získali úvodní čtyři body třetího setu a už byli k nezastavení. Jejich kombinacím diváci nadšeně tleskali, hosté byli bez šance.

"Začátek třetího setu jsme vzali poctivě, zatímco soupeř nekoncentrovaně. Odskočili jsme a byli rázem na koni," usmíval se Macek.

Oba týmy na sebe narazily podruhé v rozmezí tří týdnů. Zatímco předchozí duel získaly po boji Benátky, tentokrát dominoval Zlín.

"Soupeř kazil daleko méně než u nás a navzdory předchozím porážkám měl sebevědomí," srovnal trenér Benátek nad Jizerou Lubomír Vašina. "V Benátkách jsme to uhráli spíš silou vůle, doma jsme byli kvalitativně výš," liboval si Macek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž