Momentka z utkání Fatra Zlín - Abiant Groningen

Momentka z utkání Fatra Zlín - Abiant Groningen | foto: Zdeněk Němec , MAFRA

Zlínští volejbalisté vzali Nizozemcům výhru, ale ne sebevědomí

  • 0
Nizozemské celky volejbalistům Fatry Zlín sedí. Ve svém premiérovém zápase v evropských pohárech porazili Apeldoorn, po 16 letech na úspěch navázali výhrou nad Groningenem. Do odvety třetího kola Vyzývacího poháru si ponesou vedení 3:2.

„Šance na postup jsou pořád otevřené,“ shodli se oba trenéři.

Zlín postrčí dál jakékoliv vítězství, stejný výsledek jako ve čtvrtek znamená zlatý set do 15 bodů, ostatní prohry vyřazení.

„Před odvetou jsme sebevědomí. Doma jsme letos ještě neprohráli,“ připomenul hostující kouč Taai Arjen, že jeho celek je v nizozemské lize druhý s jediným nezdarem.

Fatra první vítězství v evropských pohárech po 13 letech brala, protože dvakrát doháněla ztrátu jedné sady. Dobře však věděla, že rozdíl ve skóre mohl být výraznější.

„Mělo to být 3:0. Klíčová byla koncovka prvního setu,“ zmínil trenér Zlína Roman Macek drama úvodního dějství, které jeho výběr nechal soupeři poměrem 29:31. „Měli jsme tři možnosti set vyhrát, ale nesložili jsme balon.“

Stejný scénář se zopakoval také ve finiši třetí části, Zlín v něm promarnil vedení 21:19 a 23:22. „Na vině byl zase nedůrazný útok,“ štvalo Macka. Zkažené koncovky byly jedinou vadou na výkonu domácích volejbalistů. Jinak Groningen drželi neustále hluboko pod sebou a tie-break zvládli s bravurou 15:10.

„Hráli lépe, než jsme očekávali. V určitých fázích jsme měli dost problémů s jejich podáním,“ ocenil hostující trenér českého protivníka.

Komplimenty ovšem sklízeli také hosté. „Viděli jsme plně profesionální tým plný cizinců, který tady doprovázeli novináři i fanoušci,“ podotkl zlínský univerzál Pavel Kolář. A před odvetou má zdravý respekt. „Říkali mi, že je u nich volejbal hodně populární a přijde hodně lidí. Máme se nač těšit. A také těšíme.“

Zda bude Zlín slavit postup, se ukáže 18. prosince.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž