Jiří Lehečka skrečoval kvůli zranění zad semifinále turnaje v Madridu.

Jiří Lehečka skrečoval kvůli zranění zad semifinále turnaje v Madridu. | foto: Reuters

Lehečka se po zranění zad z Madridu odhlásil z tenisového turnaje v Římě

  • 1
Jiří Lehečka se odhlásil z antukového turnaje série Masters v Římě, jenž začne příští týden. Nejlepší český tenista vzdal kvůli zranění zad páteční semifinále v Madridu. Druhý grandslam sezony Roland Garros odstartuje v Paříži za tři týdny.

O Lehečkově odhlášení informovali pořadatelé na webu. V minulých dnech už odřekly start v italské metropoli mladé hvězdy Jannik Sinner a Carlos Alcaraz, kteří se také v Madridu potýkali se zdravotními problémy.

Lehečku trápila záda už od amerických turnajů v Indian Wells a Miami. Dvaadvacetiletý český tenista pak vynechal Masters v Monte Carlu i turnaj v Barceloně a do antukové sezony vstoupil až v Madridu. Na tamní antuce předváděl výborné výkony a získal mimo jiné skalp Rafaela Nadala. Ve čtvrtfinále mu zápas po prvním setu vzdal čtvrtý hráč světa Daniil Medveděv, on sám ale musel následně skrečovat semifinále s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem za stavu 3:3 v úvodním setu.

„Jsem zničený z toho, že mé první semifinále turnaje Masters 1000 skončilo takovým způsobem. Ale i tak si odvážím z tohoto turnaje spoustu pozitivních věcí. Otřepeme se z toho,“ napsal poté Lehečka na sociální síti X.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga