Momentka z utkání mezi volejbalisty Zlína (tmavě modrá) a Kladna

Momentka z utkání mezi volejbalisty Zlína (tmavě modrá) a Kladna | foto: Jan Salač, MAFRA

Bude ve Zlíně play-off? Volejbalisté vstupují do klíčové části sezony

  • 0
Dva osmifinálové duely Českého poháru, tři v extralize a z toho dva s přímými konkurenty v bitvě o postup do play-off. Volejbalisté Fatry Zlín mají před sebou pět lednových zápasů, které výrazně napoví, jak budou hodnotit letošní sezonu.

„Cítíme to stejně. Pohár se teprve rozjíždí, ligové zápasy budou klíčové,“ uvědomuje si trenér Zlína Roman Macek.

Devět kol před koncem základní části je jeho výběr na první nepostupové příčce do čtvrtfinále. Na osmou Odolenu Vodu ale ztrácí jen bod, na šestou Ostravu pět. A právě s nimi se Zlín v lednu střetne v domácím prostředí, manko tak může rychle zlikvidovat.

„Jsem přesvědčený, že kádr máme nejen na play-off, ale abychom tam něco významného uhráli. Vždycky ovšem záleží, co vám dovolí soupeři, a letos je extraliga s příchodem zahraničních hráčů vyrovnanější,“ vypíchl Macek.

Před sobotním stěžejním duelem s Odolenou Vodou rozehraje Zlín pohárovou soutěž, která nově vyvrcholí poslední únorový víkend turnajem Final 8. Pokud Zlín vyřadí Ostravu, utká se ve čtvrtfinále s Libercem.

„Vždycky jsem říkal, že pohár nepodceňujeme a bereme ho jako rovnocennou soutěž. Je z něho relativně snadnější postup do evropských pohárů,“ poznamenal trenér Zlína.

O postupujícím rozhodne součet dvou vzájemných duelů, při rovnosti setů rozsoudí soupeře zlatá sada.

„Výhodou je, že čtvrtfinále končíme doma,“ zmínil Macek.

Zlínští volejbalisté se pokusí Ostravě oplatit porážku 0:3 z extraligy.

„Podzimní zápas se nám tam nepodařil, domácí hráli výborně na servisu, těžko jsme si přihrávali,“ připomněl kouč Zlína, jenž vstoupil do nového roku sobotní extraligovou porážkou 0:3 v Liberci.

„Začali jsme riskantnějším postavením na přihrávce, pak jsme se vrátili ke klasickému. Nejlepší výkon jsme podali ve třetí sadě,“ věří Macek, že jeho mužstvo na něj v poháru naváže.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž