Volejbalisté Trentina slaví triumf v Lize mistrů 2010

Volejbalisté Trentina slaví triumf v Lize mistrů 2010 | foto: cev.lu

Volejbalovou Ligu mistrů vyhrálo znovu Trentino. Novotnému připadlo 3. místo

  • 0
Triumf ve volejbalové Lize mistrů obhájilo Trentino Volley. Italský tým ve finále v Lodži snadno přehrál Dynamo Moskva 3:0 (12, 20, 21). Třetí skončil pořádající Belchatów, za který hraje český reprezentant Jakub Novotný.

Trentino ve finále potvrdilo, že mu neublížil ani loňský odchod fenomenálního srbského nahrávače Nikoly Grbiče, který tým dovedl k titulu na závěrečném turnaji minulého ročníku Ligy mistrů v Praze.

V prvním setu nedalo ruskému soupeři pražádnou šanci a deklasovalo ho poměrem 25:12, i v druhém a třetím dějství si záhy vypracovalo bezpečný náskok.

K úderné ose Trentina ve složení Vissotto, Juantorena, Kazijski se navíc přidala pečlivá obrana, s kterou měly potíže i největší hvězdy ruského celku Dante a Poltavskij. Ani servis Dynamu nevycházel a trenér Jurij Čerednik při oddechových časech marně zvyšoval hlas.

Nepomohlo nic, soustředěný italský tým dokráčel k jednoznačnému vítězství už za 71 minut. Naposledy dokázal obhájit prvenství v Lize mistrů v roce 2004 ruský Lokomotiv Bělgorod.

Domácí Belchatów vyhrál v zápase o třetí místo nad slovinským Bledem 3:1. Jakub Novotný stejně jako v sobotním semifinále pouze střídal.

výsledky


Závěrečný turnaj volejbalové Ligy mistrů v Lodži:
Finále:

Trentino BetClic - Dynamo Moskva 3:0 (12, 20, 21).
O 3. místo:
Skra Belchatów - Volley Bled 3:1 (16, -22, 29, 20)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž