Blok volejbalistů Benátek nad Jizerou v duelu s Libercem

Blok volejbalistů Benátek nad Jizerou v duelu s Libercem | foto: Radek Cihla, MAFRA

Volejbalové derby oživili fanoušci Odolky, ale výhru přineslo Benáteckým

  • 0
Středočeské kluby předvedly národu oslavu volejbalu. Odolena Voda podlehla v domácím prostředí Benátkám nad Jizerou 2:3, v ohromné bitvě, kterou v přímém přenosu snímaly kamery České televize.

"Tenhle zápas jsme prostě měli vyhrát," hřímal domácí kouč Milan Fortuník. "Opět jsme měli výkyvy a nedokázali udržet kvalitní výkon po celý zápas."

I když podle tabulky měly být Benátky jasným favoritem, zaplněná hala hnala dopředu Aero. Bubeníci prokládali své fandění i hlasitým troubením a Odolena Voda ve skvělé atmosféře v prvním setu soupeře smetla.

I zásluhou srbského smečaře Miloše Stojkoviče, který nastoupil v extralize poprvé po svém nedávném příchodu. "Bylo vidět, že domácím hodně pomohl. Dobře se jevil i nahrávač Démar," všiml si trenér vítězů Lubomír Vašina.

Spolupráce Démara se Stojkovičem táhla Odolenu Vodu ve vydařených pasážích, jenže hosté dokázali ve druhé sadě odvrátit dva setboly, čímž se dostali zpět do zápasu.

"Pro diváky byly tyhle zvraty atraktivní. My jsme se vzchopili a začali hrát svou hru," pochvaloval si Vašina.

Středočeské derby dospělo až do tie-breaku, jenž byl ještě poutavější než předchozí děj. Odolena Voda odvrátila čtyři mečboly, při tom pátém poslal Matyáš Démar servis do autu. Dobojováno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž