Olomouc

Olomouc | foto: MF DNES

Volejbalová revoluce pokračuje, Olomouc opět porazila Prostějov

  • 1
Olomouc - Držte si klobouky, nadšená jízda podceňovaného týmu pokračuje. Olomoucké volejbalistky zvládly i v bouřlivém domácím prostředí bitvu s Prostějovem a po výhře 3:2 se v semifinálové sérii ujaly vedení 2:0 na zápasy.

Favorizované hostující hráčky, největší adeptky na zisk mistrovského titulu, tak budou v sobotu před vlastními diváky odvracet hrozbu vyřazení. "Musíme do toho dát všechno. Všichni pevně věříme v postup, pořád je to otevřené,“ prohlásil Pavel Galíček, asistent prostějovské trenérky Táni Krempaské, která namísto pozápasového hodnocení s novináři dala přednost vydatné slovní masáži svých svěřenkyň.

Zato olomoucký tým je v euforii. "Musím hráčkám poděkovat za fantastický výkon. A po dlouhé době byla v naší hale i famózní divácká atmosféra, kterou si naše aktuální forma právem zaslouží," pochvaloval si trenér Jiří Teplý.

Byl to nevídaný zápas. Už první set naznačil, že sebevědomý Prostějov bude mít s nadšenou Olomoucí znovu problémy. Domácí tým vedl 9:2 a 12:6, koncovku ale nejtěsnějším rozdílem ztratil.

O to sladší pak byla druhá hra, v níž favorit získal pouze nevídaných osm bodů. Olomouci pomohl vydařený úvod, kdy získala devět bodů v řadě při podání Gregorové.

"To se stane, i s kvalitním soupeřem to může přijít. Vzpomínám si, že třeba i při našich vyrovnaných zápasech proti Olympu Praha jeden tým naprosto vyměkl v jednom setu," omluvil výpadek svého protivníka olomoucký trenér Jiří Teplý.

Vyrovnaný třetí set sice znovu dvoubodovým rozdílem vyhráli hosté, závěr ale nezvládli. "Začali jsme líp než doma, ale později už se nám nedařilo. Jednotlivci neplní taktické pokyny, které jim třeba ještě při oddechových časech speciálně uložíme," posteskl si prostějovský asistent Galíček.

Olomouc nejprve skóre vyrovnala ve snadném čtvrtém setu, v němž vedla i desetibodovým rozdílem. A závěrečná zkrácená hra, která byla jen pro silné povahy, patřila taky domácím hráčkám. Bojovností nejprve odvrátily neuvěřitelných osm mečbolů a samy pak proměnily svůj pátý.

Boj trval více než dvě hodiny. "I když už toho hodně pamatuju, tak dlouhý zápas, navíc s takovou houpačkou v závěru, jsem ještě nezažil," přiznal domácí kouč Teplý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž