Momentka z utkání volejbalistů Ostravy (modrá) a Českých Budějovic

Momentka z utkání volejbalistů Ostravy (modrá) a Českých Budějovic | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalisty Českých Budějovic čeká pohárová bitva s Brnem

  • 0
Volejbalisté českobudějovického Jihostroje postupují do čtvrtfinále Českého poháru. Ve středu sice prohráli 2:3 (-22, -17, 21, 23, 13) v Ostravě, ale díky tomu, že v prvním vzájemném duelu Jihostroj doma Ostravu porazil 3:0, tak mu stačil jen bod k postupu.

Jihočeši rozehráli utkání v nejsilnější sestavě. Nahrával tak Filip Palgut, na post univerzála nastoupil Filip Křesťan, na bloku byli Radek Mach s Peterem Ondrovičem, na smeči pak Petr Michálek s Jiřím Karfferem a na liberu samozřejmě Martin Kryštof.

„První dva sety jsme výborně bránili, a tím jsme získali potřebný bod a postup. Ve třetím setu se některým hráčům nedařilo udržet výkonnostní standard tak, abychom dotáhli zápas do vítězného konce.

Na pátečním zápase v Ostravě bylo kladné to, že jsme postoupili a že si všichni hráči zahráli. Ale jsem nespokojen s tím, jak se někteří hráči ukázali. S tím, co na hřišti předvedli,“ řekl hlavní trenér Jihostroje René Dvořák pro oficiální stránky klubu. Kouč Dvořák pak do dalších tří sad poslal do sestavy smečaře Pawla Halabu, Tomáše Filu, blokaře Valerie Toduu či univerzála Marka Šotolu.

Ve čtvrtfinále narazí České Budějovice na Brno. Další tři dvojice pak tvoří týmy Kladna a Ústí nad Labem, Příbrami a Liberce a nakonec Zlína s Karlovarskem. Čtvrté kolo Českého poháru začne Jihostroj doma ve čtvrtek 11. ledna. Pohár skončí v neděli 25. února, kdy se bude hrát finále, kam se od roku 2012 Jihostroj zatím neprobojoval. „Každý rok je to stejné, chceme i v poháru dojít zase co nejdál, to je to samé jako v lize,“ podotkl Dvořák.

Už zítra se volejbalisté Českých Budějovic střetnou s týmem Ostravy zase. Tentokrát už ale v extraligovém čtrnáctém kole. René Dvořák to ale jako větší výhodu nevidí.

„Bereme to spíše jako další zápas. Možná pro nás bude plus, že tak nějak známe jejich sestavu a viděli jsme je hrát před pár dny. Jenže extraliga je zase jiná soutěž než pohár,“ upozornil českobudějovický kouč. „V Ostravě nám stačilo vyhrát dva sety, ale teď v sobotu musíme podat daleko lepší výkon než ve středu a hlavně se musíme koncentrovat po celý zápas,“ upozornil René Dvořák.

Zítra začíná utkání proti Ostravě v českobudějovické sportovní hale v 18 hodin. Po třinácti odehraných kolech jsou Jihočeši v extraligové tabulce druzí o dva body zpět za vedoucím Libercem. Ostrava je pak sedmá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž