Volejbalistky se bojí: nebýt jen do počtu

Brno - Zápasem proti chorvatské Velke Gorici vstoupí v pátek večer do nového ročníku evropského poháru Top Teams Cupu volejbalistky KP Brno. Jednu ze šesti základních skupin opět pořádají ve svém domácím prostředí Městské haly v Králově Poli. Na rozdíl od loňského roku jsou však jejich vyhlídky na prvenství ve skupině a tím i na další postup značně nejisté.

Jejich soupeři totiž budou kromě Velke Gorici i silné celky Münsteru (Německo) a Lichtenvoorde (Nizozemsko). "Turnaj pro nás představuje nejen první vrchol sezony, ale také velký test a zkoušku výkonnosti. Tak silná družstva tady ještě nehrála, až tak kvalitní konkurenci jsme si skoro ani nepřáli," řekl královopolský trenér Miroslav Čada.

"I když hlavně první zápas proti Chorvatkám bychom chtěli vyhrát, celkově bude naším úkolem nebýt jenom do počtu. Bylo by hodně překvapivé umístit se na druhém místě a nevidím to moc reálně," dodal.

Top Teams Cup je druhým pohárem v evropské hierarchii. Vítěz skupiny postoupí do jeho další fáze, celek ze druhého místa přejde do Poháru CEV a zbývající dva účastníci končí.

"Raději bychom nyní přijali slabší soupeře a na ty skutečně špičkové narazili až po postupu v další fázi, aby náš tým měl víc prostoru na sbírání zkušeností. Ale nelze si stěžovat, když jsme si sami vybrali pohár hrát," podotkl kouč.

Nejen Lichtenvoorde, ale i německý Münster má v sestavě nizozemské reprezentantky. Čada upozornil, že diváci mohou vidět v akci řadu hráček z nedávného mistrovství Evropy v Turecku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž