Českobudějovický Petr Michálek smečuje přes zlínské Michala Čechmánka (vlevo) a Kamila Feňa

Českobudějovický Petr Michálek smečuje přes zlínské Michala Čechmánka (vlevo) a Kamila Feňa | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Volejbalisté Zlína porazili účastníky Ligy mistrů

  • 0
Jediný set dělil zlínské volejbalisty od vítězství na mezinárodním turnaji v Českých Budějovicích. Ale i tak můžou být spokojeni, protože porazili dva účastníky Ligy mistrů.

"Je to jen příprava, přesto nás to mrzí," poznamenal trenér Fatry EkoSolar Zlín Roman Macek. "Ale mám radost z toho, že se hrál výborný volejbal. Všechny týmy do toho šly naplno."

Jeho výběr přehrál polského vicemistra Jastrzebie 3:1 a rakouského šampiona Innsbruck 3:2. Nestačil pouze na domácí, jimž podlehl ve třech setech. České Budějovice díky tomu celý turnaj vyhrály.

"Hráli jsme v kombinované sestavě, přesto jsme jeden set mohli získat," připustil Macek. "Ve třetí sadě jsme vedli 19:15, jenže jsme ji projeli," litoval.

Obě utkání se zahraničními týmy, které se v nové sezoně představí v prestižní Lize mistrů, Zlínu vyšla. Rakušané přitom až na jednu výjimku nastoupili kompletní, Polákům chyběli dva australští a jeden polský reprezentant.

"Hráli jsme hodně agresivní volejbal na servisu, v určitých chvílích jsme byli jistější než soupeř," pochvaloval si Macek. "Kvalitnější byl souboj s Innsbruckem, který trval přes dvě hodiny," připomněl, že třetí sada skončila poměrem 39:37.

Zlínské mužstvo sehraje už v sobotu další turnaj. Představí se v Púchově, kde narazí také na Ostravu. "Souboj s ní bude jako vždy prestižní. Púchov neznáme. Proto se necháme překvapit, co předvede," podotkl Macek. Všechny tři týmy doplněné o Havířov se za týden představí na turnaji ve Zlíně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž