Volejbalisté vrátili Slovincům porážku

Luhačovice - Druhé přípravné utkání zvládli čeští volejbalisté výrazně lépe a Slovincům vrátili brněnskou porážku. Nový trenér Igor Prieložný se na lavičce českého týmu dočkal prvního vítězství, o další se pokusí se svými svěřenci v sobotu na úvod kvalifikace na ME v Bratislavě.

"Hráči dnes ukázali, že už jsou adaptovanější. Lepší byl hlavně příjem i servis a útok efektivnější," zhodnotil dnešní odvetu Prieložný.

Nedostatky ještě viděl v obranné činnosti, a to na síti i v poli. "Na bloku máme rezervy, ale obrana v poli asi naše slabina zůstane," dodal.

Při absenci zraněných Raka s Léblem bude čekat na příjezd dalšího blokaře Krále, který ještě o víkendu s Trevisem bojoval o italský titul.

Podle Prieložného mužstvu paradoxně pondělní prohra v Brně 2:3 pomohla. "Hráli jsme průměrně, při tomto výkonu nás případná výhra mohla uspat. Hráči se ale dnes zmobilizovali, i když jsme hráli už od tří hodin po dopoledním těžkém tréninku," dodal kouč.

Oba týmy si přidaly ještě dodatečný set, který Slovinci vyhráli 25:18.

Ve středu budou volejbalisté regenerovat, v pátek v poledne se vydají do Bratislavy sbírat první body pro účast na evropském šampionátu 2007. Do té doby musí trenér ze sedmnácti hráčů vybrat konečnou dvanáctku.

Výsledek:
ČR - Slovinsko 3:0 (19, 14, 23)
Rozhodčí:
Antušák, Z. Grabovský. Čas: 60 min. Diváci: 150.
Sestava ČR: Zapletal, J. Novotný, M. Novotný, Pláteník, Staněk, Zadražil, libero Habada - Štokr, Boula, Baránek, Popelka, Rejlek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž