Jakub Salon (uprostřed) se svými spoluhráči z Ústí.

Jakub Salon (uprostřed) se svými spoluhráči z Ústí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Volejbalisté Ústí nad Labem slaví první úspěch. I díky návratu Salona

  • 0
Comeback Jakuba Salona a hned přetahovaná jako někde v kovbojském saloonu. Ústečtí volejbalisté slaví první, byť dvoubodové vítězství extraligové sezony. Doma přetlačili Benátky nad Jizerou 3:2 (20, -26, 21, -16, 12).

„Přišlo mi, že jsme chtěli víc vyhrát, tým bojoval za každého stavu,“ pochvaloval si zkušený Salon, který se do ústecké sestavy vrátil po roce a půl. Vzkřísil už uzavřenou kariéru. A jak! Získal 16 bodů, což byl po Australanu Boehmovi (25) druhý nejlepší počin v mužstvu.

„Vládli jsme v útoku, kde jsme skládali i těžší míče,“ našel Salon hlavní rozdíl mezi soupeři.

Ústecký celek sice poprvé v sezoně bodoval, zůstal však na posledním místě tabulky. Na bod se docvakl právě na třinácté Benátky, jejichž trenér Pavel Třešňák si na svazovém portále posteskl: „Nejsme na tom psychicky dobře, proto můžeme být rádi za bod.“

Ústí myslelo i na tři, pokažený čtvrtý set ho štval. I koncovka druhé sady, domácí rupli 26:28. „Tohle mě mrzí,“ uvedl generální manažer Miroslav Přikryl. „Zápas byl o bojovnosti, i díky posílení týmu jsme ho dovedli do vítězného konce.“

Kapitán Jakub Ulč tvrdil: „Ve čtvrtém setu jsme polevili a soupeř nás zatlačil servisem. V tie-breaku už jsme byli lepší. Děkujeme fanouškům za výbornou podporu.“ Přišlo jich 635.

Na domácí straně do hry nezasáhl Brazilec Pereira řečený Ze, s jeho výkony není vedení klubu spokojené a chystá se s ním rozloučit. Ve čtvrtek Ústí míří do Brna, v úterý 15. listopadu hostí Zlín.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž