Martin Tichánek, Liberec

Martin Tichánek, Liberec | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Volejbalisté Liberce mají nakročeno k postupu do finále poháru

  • 0
Už jen totální selhání může připravit volejbalisty Dukly Liberec o postup do finále Českého poháru, v němž v předchozích třech letech triumfovali. Včera ve své hale v semifinálové skupině zdolali bez potíží Benátky 3:0 a pak po dramatičtějším průběhu Zlín 3:1.

"Je dobře, že jsme doma potvrdili roli vysokého favorita," pochvaloval si Pavel Šimoníček, ředitel libereckého klubu.

Dnešní program zahájí už v 10.00 utkání Benátky – Zlín. Pokud jeden z týmů zvítězí 3:0, stačí Dukle 30 minut poté uhrát proti v extralize poslednímu Brnu jediný set. "Když předchozí duel skončí 3:1 nebo 3:2, můžeme si dovolit i prohrát a postoupíme," uvedl Šimoníček.

Vstup na oba zápasy je dnes zdarma. Domácí odstartovali boje ve skupině suverénním vítězstvím nad Benátkami.

"Byl to důležitý vstup do turnaje. Až na menší problémy v závěru druhého setu jsme zápas zvládli koncentrovaně," pochvaloval si liberecký kouč Michal Nekola.

Se Zlínem už se hráči Dukly natrápili více. "Byl to z obou stran hodně kvalitní volejbal. Po vyrovnaném prvním setu začaly ve druhém Zlínu vycházet servisy a srovnal stav. Ale my jsme pak odpověděli stejnou zbraní a zápas jsme dovedli k výhře," popsal Pavel Šimoníček.

Vampola odchází do Ústí

Řady volejbalistů Liberce opouští smečař Petr Vampola, jenž odchází na hostování do konce sezony do celku extraligového rivala z Ústí nad Labem. "Nedostával tolik příležitostí, proto jsme ho uvolnili a v Ústí by měl hrávat mnohem pravidelněji," vysvětlil Pavel Šimoníček.

Trenéru Nekolovi tak na smeči zbyli zkušení Pešl s Jeslínkem a mladý Nesvačil. "Na soupisku k nim zařadíme juniorského reprezentanta Vaněčka." "Vampola je přihrávající smečař, v podstatě mladý kluk," poznamenal Petr Javůrek, sportovní manažer Ústí.

Vampola by měl k devátému týmu extraligové tabulky připojit již dnes na turnaji v Odoleně Vodě. "Do budoucna s ním na Dukle počítají, teď může dokázat, že na to má. U nás hrát bude," doplnil Javůrek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž