ALE KDE JSOU DIVÁCI? Polští volejbalisté se sice radují z výhry, za nimi ale zůstala jedna tribuna zcela prázdná.

ALE KDE JSOU DIVÁCI? Polští volejbalisté se sice radují z výhry, za nimi ale zůstala jedna tribuna zcela prázdná. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Volejbalisté hledali diváky z poloviny marně. Na vině jsou Poláci

  • 5
První, druhá, třetí, rozléhá se karlovarskou arénou. Znovu duní bubny, znovu se hlediště odělo do červeno-modro-bílé kombinace. Jen modré by mělo být méně, zamyslíte se při pohledu na tribuny. A pak vás to trkne. Vždyť na jedné straně téměř chybí diváci.

Zatímco na úvodní duel s Portugalskem bylo v Karlových Varech téměř vyprodáno, s dalšími zápasy už to bylo horší. Středeční osmifinále Česko - Polsko vidělo už jen poloprázdné hlediště.

Přitom se hrál zápas o všechno, na který mělo z Prahy přicestovat společně se svým týmem po pouti skupinou B osm tisícovek polských fanoušků. Ti však v hledišti téměř nebyli. "Objednali si dva tisíce lístků, ale nevyzvedli si je," vysvětloval během utkání šéf karlovarské arény Roman Maleček.

Lístky se tak k volnému prodeji objevily na pokladnách až dvě hodiny před zápasem. V té době si už však všichni koupěchtiví zájemci mysleli, že se na zápas nedostanou a hledali si kout, kde by osmifinále sledovali alespoň v televizi. "A to je jádro problému," ví Maleček.

Ne, že by v karlovarské aréně bylo ticho, jako když se o kus dál u kolonády pokloní publiku dirigent a rozehrají se jeho symfonici. Utkání, které rozhoduje o bytí a nebytí na šampionátu, by si však zasloužilo ještě vhodnější kulisu. Zvlášť, když se v něm potkají do té doby dva největší tábory fanoušků.

Vždyť nebýt Poláků, neměl by v pražské O2 areně zápasům ve skupině téměř kdo fandit. Červenobílé barvy si však po závěrečné "sladké" porážce se Slovenskem vzali na středu volno. Jakoby si řekli: Čechy jsme si vybrali schválně, tak proč fandit svému týmu v utkání, které je předem rozhodnuté...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž