Radek Mach z Českých Budějovic smečuje

Radek Mach z Českých Budějovic smečuje | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Volejbalisté Českých Budějovic zatím Kladno v jeho hale neudolali

  • 0
První dvě výhry v semifinále play-off extraligy volejbalistů má ze své haly Kladno. Doma zdolalo Jihostroj 3:1 a 3:0. V pátek a v sobotu se bude hrát v Českých Budějovicích. Série je na čtyři výhry.


"Upozornil jsem hráče, že může dojít i na tuhle variantu," řekl kouč Jihostroje Petr Brom. Jeho tým vyhrál hned první set celé série, dalších šest však získali Středočeši. "Celkově jsme neuhráli tři vyrovnané koncovky, ve kterých jsme vedli," dodal trenér.

Řekl, že Kladno udělalo méně chyb. Je známé tím, že doma umí tvrdě podávat, a to platilo i tentokrát. Když se hosté dostali v koncovkách k bodovým míčům, neuhráli jich tolik, aby se dostali navrch. A soupeř pak zahrál eso.

"Vedení dva nula na zápasy byla pro Kladno povinnost," poznamenal dále kouč Jihostroje. "I když jsme tam jeli s tím, že jeden zápas chceme vyhrát."

Už před semifinále hovořil Brom o tom, že série bude vyrovnaná a dlouhá. Kouč také ocenil, že do kladenské haly z jihu Čech dorazila spousta fanoušků. "Moc si toho vážíme. Naši fanoušci nás povzbuzovali po celá utkání. Ať byl stav jakýkoliv."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž