Volejbalisté Českých Budějovic hodně spoléhají na zkušenosti Petra Zapletala.

Volejbalisté Českých Budějovic hodně spoléhají na zkušenosti Petra Zapletala. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

České Budějovice touží ve volejbalové Lize mistrů po druhé výhře

  • 0
V Lize mistrů během pěti ročníků čtyřiadvacetkrát prohráli a jednou zvítězili. Teď volejbalisté Českých Budějovic věří, že v prestižní soutěži přidají do nevyrovnané bilance druhý triumf. V úterý hostí neznámého soupeře z Černé Hory, tým Budvanska Rivijera Budva.

Premiérové výhry v Lize mistrů se Jihočeši dočkali loni v říjnu, paradoxně na půdě italského velkoklubu Cunea. O rok a čtyři dny později se od 18 hodin pokusí o další.

Českobudějovičtí vstoupili do elitní klubové soutěže v minulém týdnu porážkou 0:3 v Berlíně. Budva je po prvním kole také bez bodu, protože nestačila na ruského favorita skupiny B Novosibirsk.

Mezi zápasy Ligy mistrů si nejlepší český klub poradil v domácí extralize s Ostravou hladce 3:0, a to před nadstandardní návštěvou 1 326 diváků.

"Jsem rád, že přišlo tolik lidí, atmosféra byla výborná. Věřím, že jich přijde na úterní Ligu mistrů ještě o něco víc," přál si trenér Jan Svoboda.

Nejen na aktuální formu, ale i na zkušenosti ostřílené trojice reprezentantů Novotného, Zapletala a od této sezony nově i Pláteníka bude proti Budvě spoléhat. Navíc i ostatní členové kádru si už Ligu mistrů v předchozích letech vyzkoušeli. Přidají do dlouhodobé bilance druhý úspěch?

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž