Momentka z utkání Karlovarska s Českými Budějovicemi

Momentka z utkání Karlovarska s Českými Budějovicemi | foto: Petr Lundák, MF DNES

Volejbalisté Budějovic drtí Karlovarsko. Ukončí sérii o bronz rychle?

  • 0
Už zase hrají s chutí. Volejbalisté českobudějovického Jihostroje se po vyřazení z bojů o finále dostávají na vítěznou vlnu. Teď bojují o třetí místo s Karlovarskem a první dva domácí zápasy jim vyšly na výbornou.

Západočechům nedali ani v oslabené sestavě šanci, v neděli i v pondělí vyhráli 3:0. Když zvítězí ve čtvrtek v hale Karlovarska, zápas začne v 18 hodin, budou slavit třetí místo v extralize. Pokud prohrají, nastoupí týmy ve stejné hale hned v pátek od 18 hodin. Případný rozhodující duel by se hrál v neděli na jihu Čech.

Trenér Budějovic Jan Svoboda musel po semifinále s Brnem vyřešit hned několik problémů. Sice se do hry vrátilo libero Martin Kryštof, ale na druhou stranu vypadl kapitán a nahrávač Filip Habr.

„Musíme změnit systém hry. Mluvil jsem s vedením, které za námi stojí, a my jdeme vyhrát bronz,“ říkal Svoboda ještě před začátkem série o třetí místo. A jak je vidět, taktiku na soupeře z Karlových Varů změnil více než dobře.

„Jsem spokojený s vítězstvím, které se nerodilo lehce. Byl to dnes dobrý volejbal se spoustou dlouhých výměn a dobrých obran. Rozdíl byl hlavně v tom, že jsme udělali méně chyb. Hosté propadali při vysokých balonech na bloku a to byl také jeden z rozdílů,“ mohl si kouč Jihostroje oddechnout po úvodním duelu.

I když o potížích Budějovic v Karlových Varech věděli, pořád jejich trenér Petr Brom tušil, že Jihostroj bude silný soupeř. „U nás byl problém i v obraně. To, co jsme si řekli, jsme neplnili. Když už jsme něco uhráli, tak se nám to nepodařilo kvalitně zakončit. Věděli jsme, že to tady bude těžké, ať už jsou Budějovice v jakékoliv sestavě,“ uznal Brom, který v Jihostroji působil před Svobodou.

Druhý domácí zápas byl ještě jednoznačnější než ten nedělní. „Přidali jsme o něco víc v obraně. Udělali jsme méně chyb, zatlačili Karlovarsko servisem a hosté měli s příjmem problémy. Dva sety byly vyrovnané a ve třetím už odešli,“ popsal kouč Jihostroje Svoboda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž