České Budějovice - Noliko Maaseik, Aleš Holubec z belgického týmu (vpravo) úspěšně blokuje domácího Stanislava Pochopa

České Budějovice - Noliko Maaseik, Aleš Holubec z belgického týmu (vpravo) úspěšně blokuje domácího Stanislava Pochopa - Blokař belgického týmu Noliko Maaseik Aleš Holubec (vpravo) úspěšné vrací úder kapitána Jihostroje České Budějovice Stanislava Pochopa v prvním utkání volejbalové Ligy mistrů. | foto: Veis David, ČTK

Volejbalisté Budějovic chtějí při loučení s Ligou mistrů potrápit Maaseik

  • 0
Volejbalisté Českých Budějovic se ve středu v Belgii rozloučí s letošním ročníkem Ligy mistrů. O postup už bude hrát pouze domácí Maaseik, který na dálku soupeří s portugalskou Vitórií o druhé místo ve skupině B.

Jasným lídrem tabulky je Dynamo Moskva, jež vyhrálo všech pět zápasů, na opačném pólu je Jihostroj, který je naopak bez vítězství. "Každý zápas nás někam posunuje, každý chceme vyhrát," řekl trenér Petr Brom před pohárovou derniérou českého šampiona.

Jihočeši čekali, že vybojují v soutěži alespoň jednu výhru. Věřili, že by mohli uspět před týnem proti Vitórii. "Po prohře 2:3 v Portugalsku jsme věřili, že doma Vitórii porazíme," uvedl nahrávač Michal Sládeček. Místo toho Jihostroj prohrál 0:3 a ztratil naději na postup.

Po této porážce zůstala už jen teoretická šance na to, že z posledního místa ve skupině se dostane alespoň do čtvrtfinále Poháru CEV. "Nemáme co ztratit, chceme domácí minimálně potrápit," uvedl manažer Zdeněk Scheichl.

Jihostroj nastoupí v kompletní sestavě, tedy i s uzdraveným blokařem Sukubou, který byl v minulých týdnech mimo hru kvůli poraněným kolenním vazům. Poslední extraligové utkání proti Příbrami (3:2) už ale odehrál a především v útoku patřil k nejlepším.

Do Belgie vyrazil tým už v pondělí ráno, aby si po přesunu odpočinul a stihl si v hale Nolika Maaseik zatrénovat. Liga mistrů se hraje s novými míči, které mají zcela jiné vlastnosti než ty, které znají hráči z extraligy.

Středeční zápas se hraje od 20:30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž