Ondřej Marek v roli trenéra českých juniorských volejbalistek

Ondřej Marek v roli trenéra českých juniorských volejbalistek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Volejbalisté Brna hrají o špici. Titul je spíš sen než cíl, zní z klubu

  • 0
Přímý souboj o třetí místo svedou od 18 hodin v hale v Kounicově ulici brněnští volejbalisté s Karlovými Vary. „Chceme udržet domácí neporazitelnost,“ připomíná trenér Ondřej Marek skutečnost, že jeho tým ve svém prostředí neztrácí. „Spoléháme na diváky, že náš přijdou podpořit.“

Brňany nečeká v devátém kole soutěže nic jednoduchého. Západočeši přijedou se všemi svými oporami. Tedy smečařem Donovanem Džavoronokem, diagonálním hráčem Michalem Kriškem, blokařem Michalem Sukubou a samozřejmě mozkem celé své hry Pavlem Bartošem. Právě na něj si Markův výběr musí dát největší pozor.

„Chceme se opřít o dobrý servis. Budeme se snažit soupeře odtáhnout od sítě, aby Bartoš musel kombinovat z horší přihrávky a my měli jednodušší obranu,“ plánuje brněnský kouč, jenž letos řeší spíše příjemné starosti.

Jeho svěřenci sbírají jedno vítězství za druhým a drží se v popředí tabulky. Prohráli pouze s hlavními favority soutěže - Libercem a Českými Budějovicemi. „Soutěž nám ukazuje, že oba kluby jsou dál než my. Mají víc konsolidovaná a sehraná mužstva,“ přemýšlí Marek. „Samozřejmě bychom s nimi rádi hráli vyrovnaně. Uvidíme, jak se nám k tomu podaří propracovat.“

Základ letošním úspěchům položili v Brně už během letní přípravy. „Už bylo dost všech těch osmých míst,“ prohlásil tehdy šéf klubu Martin Gerža. A začal v klubu vítat zvučné posily.

Vedle ruského smečaře Vladimira Sukhareva tým táhnou především nahrávač Zdeněk Haník s dalším smečařem Michalem Hrazdirou. „Všichni si plní svůj standard, ale nejvýraznější jsou právě oni dva. Jejich spolupráce je výborná. Hráli spolu už dříve v reprezentaci a jsou sehraní,“ vysvětluje Marek.

Kde jsou limity letošního brněnského kádru? Je v jeho silách vybojovat mistrovský titul? I takové otázky si kladou fanoušci.

„Víme, že výkony jsou docela dobré a umístění v tabulce je pro Brno více než dobré,“ usmívá se trenér. „Nechceme to ale přeceňovat. Soutěž je pořád ještě na začátku a bude dlouhá. Nyní chceme hlavně dobrou výchozí pozici pro play-off,“ zdůrazňuje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž