Zklamaní volejbalisté Zlína.

Zklamaní volejbalisté Zlína. | foto: Jan SalačMAFRA

Udělali jsme chyb na deset utkání, zlobil se kouč zlínských volejbalistů

  • 0
Míč se zastavil o pásku sítě a autor podání Michal Čechmánek vzápětí zlostně bouchl rukou o lavičku, kam předtím usedl při technickém oddechovém čase.

Volejbalisté Fatry Zlín vyprodukovali v domácím zápase s Karlovarskem tolik nevynucených přehmatů, že jimi soupeři darovali v součtu více než jeden celý set. Proti lídrovi extraligy tak neuhráli ani sadu.

„Zápas byl pro nás strašidelný. Nakopali jsme tolik chyb, že jsme si je vybrali na deset utkání,“ drtil mezi zuby trenér Zlína Roman Macek. Pohled do statistik střetnutí, to pro něho nebylo veselé čtení.

13 podání mimo hřiště.

7 zkažených útoků.

Poslední údaj nejde ze zápisu vyčíst, pro domácí celek je však děsivý. „Byli jsme snad dvacetkrát v síti. To bylo neskutečné. Nevím, co se stalo,“ kroutil hlavou Macek.

Kouč zlínských volejbalistů Roman Macek

„Možná to bylo tím, že útočí z větší výšky. Chtěli jsme je dotáhnout, ale nešlo to. Moc štěstí jsme neměli a rozhodčí byli přísní,“ dumal Čechmánek, jeden ze dvou domácích blokařů.

Zlínské hráče opakující se doteky sítě frustrovaly. „Minimálně polovinu balonů, co jsme byli v síti, jsme mohli získat,“ štvalo Čechmánka.

Vršící se přehmaty domácí mužstvo držely dole. Na obrat nemohlo ani na chvíli pomýšlet. Některé chyby byly až komické. To třeba když podání směřující do autu trefilo uhýbajícího Kostolániho.

„Je to normální?“ přiletěla z hlediště zoufale znějící otázka.

Svádět porážku jen na vlastní kiksy by však bylo laciné. Karlovarsko není na čele extraligy náhodou.

„Od začátku nás zatlačili servisem. Sami ztrátovali bez chyby. Vývoj byl jasný, byli lepší,“ uznal trenér Zlína.

Zatímco Západočeši ještě neztratili ve čtyřech kolech ani bod, Fatra po dvou úvodních výhrách zaváhala. „V sobotu jsme na Odolce promastili dvě koncovky a teď jsme si to vybrali komplet. Začínáme od znova,“ podotkl Macek.

„Měli bychom na poslední dva zápasy zapomenout co nejdříve a zase zabodovat. Nemůžeme jít v tabulce dolů,“ burcuje Čechmánek.

Restartovat se volejbalisté Zlína mohou už v sobotu v Ostravě, kde Čechmánek poslední tři sezony působil a která včera poprvé prohrála. „Jsou pro mě neznámou. Se mnou odešlo dalších pět hráčů včetně realizačního týmu,“ upozornil blokař Zlína.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž