Radost zlínských volejbalistů

Radost zlínských volejbalistů | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Postup leží na Kypru. Zlín musí ubránit brazilského univerzála

  • 0
Aby se volejbalisté Zlína probili do osmifinále Vyzývacího poháru, potřebují na Kypru uhrát tři sety.

Na letišti v Larnace je přivítalo dvacet stupňů Celsia. Proti teplotám lehce na nulou v zamračeném Zlíně příjemná změna.

„Na Kypru jsem ještě nebyl, těším se. Na koupání to nebude, ale kraťasy si vezmu, projdu se po pláži,“ plánoval smečař volejbalistů Fatry Zlín Jiří Vašíček.

Na ostrově ve Středozemním moři však bude ve čtvrtek večer se svým spoluhráči především usilovat o průnik do osmifinále Vyzývacího poháru.

V půlce dvojboje s týmem Pokka – A. E. Karava je Zlín vpředu o jeden set, vedení 3:2 je vrtkavé. Dál ho posouvá jakékoli vítězství, porážka 2:3 znamená rozhodující zlatý set.

„Šance jsou vyrovnané. Bude to těžký boj na minimálně čtyři sety,“ tipuje Vašíček.

Zlínští volejbalisté čerpají sebevědomí z loňské sezony, kdy ve stejné fázi soutěže vyřadili Groningen poté, co venku zopakovali domácí vítězství 3:2.

„Chceme postupovat co nejdále. Je to zážitek hrát proti jinému soupeři než v Česku nebo na Slovensku v přípravě. Můžeme zviditelnit klub, sebe i město,“ podotkl Vašíček. Zlín se nechal v úvodním zápase kyperským celkem zaskočit, dvousetové manko pak smazal s nesmírným úsilím.

„Byli jsme zakřiknutí. Začátky máme teď špatné, nesmíme si nechat soupeře utéct,“ ví Vašíček. Cesta k úspěchu vede přes eliminaci brazilského univerzála Juozase. Nahrávač Christofi ho vyzval ve Zlíně k nevídaným 49 útokům.

„Když ho ubráníme, tak je z půlky smažeme.“ Zápas začíná v 19 hodin českého času, Fatra se ale do Zlína vrátí až ze soboty na neděli po extraligovém duelu v Příbrami.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž