Zlínští volejbalisté se radují z bodu, na konci utkání ale moc důvodu k radosti neměli.

Zlínští volejbalisté se radují z bodu, na konci utkání ale moc důvodu k radosti neměli. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Srovnáno. Volejbalisté Zlína nezvládli poprvé v sezoně tie-break

  • 0
Také čtvrtý vzájemný zápas sezony mezi extraligovými volejbalisty Zlína a Ostravy dospěl do tie-breaku. Něco však bylo přesto jiné. Poprvé se v něm radoval tým ze severu Moravy, který tak před dvěma domácími zápasy srovnal stav čtvrtfinálové série na 1:1.

"Ulevilo se nám," přiznal nahrávač hostů Zdeněk Haník. "Porazili jsme se sami. Do Ostravy jsme měli jet s vedením 2:0," štvalo trenéra Zlína Romana Macka.

Jeho tým sice ztratil koncovku prvního setu, druhý však získal pro sebe a ve třetím měl při druhém technickém oddechovém čase náskok šesti bodů. Jenže o ten během jednoho postavení přišel. "To byla katastrofa. Vyhořeli jsme úplně na všem. Na příjmu, na nahrávce, na útoku, na bloku," bědoval domácí kapitán Michal Čechmánek. "Přitom jsme měli jasnou bodovku na 17:10," připomněl Macek.

Další klíčový okamžik druhého čtvrtfinále přišel v tie-breaku. Po chybě hlavního ostravského útočníka Michaloviče vedl Zlín 6:3, jenže následující podání poslal Přikryl do spodní pásky sítě a od té doby už měli navrch hosté. "Pomohli jsme soupeři sami. Za takovou chybu musel přijít trest," tušil Macek.

Zlín pak získal ve zkrácené sadě už jen pět bodů a poprvé v sezoně prohrál pětisetový zápas. "S Ostravou se pořád taháme. Buď jsme na koni my, nebo oni. Pětibodový náskok s tímto týmem nic neznamená. Neumíme se s tím lépe poprat," připomněl Čechmánek čtvrtý set předchozího duelu, v němž Zlín promarnil vedení 8:2. On i Haník očekávají, že také další utkání budou vyrovnaná.

"Bude rozhodovat každý balon. Vůbec bych se nedivil, kdyby se série hrála na plných sedm zápasů," prohodil nahrávač Ostravy, kde čtvrtfinále pokračuje v neděli a v pondělí. "Jak vidím, že se taháme každou koncovku, tak se sedmého zápasu docela obávám," přitakal Čechmánek. "Doufám, že další pětiseťáky už nebudou. Fyzicky je to náročné. Nejsme na takový zápřah zvyklí. Časem se sice do toho dostaneme, ale nejlepší by bylo to vyřešit 4:1."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž