Hráčky Novary oslavují získaný bod.

Hráčky Novary oslavují získaný bod. | foto: Profimedia.cz

Volejbalové superfinále ovládly italské kluby. Slaví Novara a Civitanova

  • 0
Premiérové superfinále volejbalové Ligy mistrů a mistryň ovládly italské kluby. V berlínské Hale Maxe Schmelinga nejprve vybojovaly poprvé trofej hráčky Novary a úspěch italského volejbalu pak korunoval tým Civitanova, jenž ukončil čtyřleté kralování Zenitu Kazaň. Oba zápasy sledovaly vyprodané tribuny s 9200 diváky.

Novaru k historickému úspěchu dovedla teprve dvacetiletá univerzálka Paola Egonuová. Italka s nigerijskými kořeny ve finále proti Coneglianu nasbírala 27 bodů, suverénně nejvíce ze všech aktérek. Novara vrátila Coneglianu porážku v boji o italský titul.

V mužském finále se Civitanova postarala o konec série ruských klubů a vrátila do Itálie titul po osmi letech. Od té doby vyhrávaly Kazaň, Novosibirsk a Bělgorod. Dnes ale Civitanova v čele se Sokolovem, Juantorenou a Lealem porazila kazaňský Zenit 3:1 a korunovala pohárovou sezonu, v níž ani jednou neprohrála. V základní skupině její sílu poznalo i Karlovarsko.

Pro Civitanovu je dnešní titul druhý v klubové historii, v roce 2002 vyhrála Ligu mistrů pod dřívějším názvem Lube Macerata. Oba šampioni získali spolu s trofejí i prémii 400.000 eur.

Superfinále volejbalové Ligy mistrů a Ligy mistryň v Berlíně

Muži: Civitanova - Kazaň 3:1 (-16, 15, 12, 19)
Civitanova ukončila čtyřleté kralování Kazaně, trofej získala podruhé.

Ženy: Novara - Conegliano 3:1 (18, 17, -14, 22)
Novara vyhrála Ligu mistryň poprvé


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž