Radost libereckých volejbalistů z úspěšné akce

Radost libereckých volejbalistů z úspěšné akce | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberec si poradil s Kladnem a snížil manko na první Budějovice

  • 0
Po čtvrteční ztrátě bodu při výhře 3:2 v Benátkách nad Jizerou si už dali volejbalisté liberecké Dukly pozor a v sobotu v domácím utkání 19. kola pokořili o play-off bojující Kladno 3:1.

Obhájci titulu ze severu Čech se tak opět přiblížili vedoucím Českým Budějovicím z 2. příčky na jeden bod, protože Jihočeši ho zase ztratili po vítězství v Brně 3:2.

Liberečtí, kteří tentokrát nastoupili ve stabilní sestavě, měli první dva sety proti Kladnu jednoznačně pod kontrolou.

„Od začátku jsme byli jasně lepší hlavně v útočné fázi, ve které jsme dělali minimum chyb a byli jsme velice úspěšní. Hra na ztrátu u nás fungovala velmi dobře a tím jsme Kladno převyšovali,“ popsal Michal Nekola, trenér Dukly.

Třetí set se však stal překvapivě kořistí Kladenských a domácím favoritům nepomohla ani střídání. Hosté utekli po první třetině sady o čtyři body a náskok si už drželi.

„To se nám to trošku zaškobrtlo, protože Kladno začalo riskovat na servisu, my jsme najednou měli problémy na přihrávce a tím se zápas na chvíli otočil. Nebyli jsme schopní soupeři ublížit ani servisem. Přesně to, co se dařilo nám v prvních dvou setech, se dařilo Kladnu,“ podotkl Nekola.

Jeho tým se však nesložil a naopak Středočechy ve čtvrtém dějství už zase jasně přehrál v drtivém poměru 25:11. „Ta prohra ve třetím setu nás zdravě namotivovala a hru jsme už opět díky výbornému podání jednoznačně ovládli a Kladno k ničemu nepustili,“ uzavřel Michal Nekola.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž