Olomoucké volejbalistky slaví bod v utkání proti Chimiku Južnyj. Uprostřed je...

Olomoucké volejbalistky slaví bod v utkání proti Chimiku Južnyj. Uprostřed je Veronika Trnková. | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Obranu i útok liberecké Dukly vyztuží reprezentantka Trnková

  • 4
Po slovenské reprezentační nahrávačce Lence Ovečková z Olympu Praha přichází do extraligového družstva volejbalistek Dukly Liberec další velká posila. Pod Ještědem bude hrát česká reprezentační blokařka Veronika Trnková z elitního tuzemského klubu UP Olomouc, s nímž vybojovala v sezoně 2018/19 mistrovský titul.

„Veronika je jednou z nejlepších českých blokařek, takže máme z jejího příchodu velkou radost. Navíc ráda dělá hodně bodů i útokem,“ pochvaloval si Libor Gálík, trenér libereckých volejbalistek. „Využili jsme šance, že byla ještě v poslední době pořád volná, nabídli jsme jí smlouvu a dopadlo to dobře.“

Čtyřiadvacetiletá a 186 centimetrů vysoká blokařka Trnková je odchovankyní Olympu Praha, objevovala se už v českých mládežnických výběrech, má zkušenosti z německé nejvyšší soutěže a před posledním angažmá v Olomouci byla i oporou mistrovského Prostějova. „Je posilou, kterou jsme si přáli, měli jsme o ni zájem už dlouhodobě a teď to konečně vyšlo,“ řekl Gálík.

Z loňského kádru Liberečanek už jsou pryč blokařky Rutarová i Slovenka Candráková a Trnková by tak měla vytvořit silný obranný reprezentační tandem spolu s Kohoutovou, třetí do party středových hráček bude mladá Bartošová.

K velkým letním posilám volejbalistek Dukly se dá počítat i slovenská univerzálka Pištěláková, jež už v Liberci působila, ale minulou sezonu kvůli mateřským povinnostem vynechala. V Dukle bude definitivně pokračovat i smečařka Šotkovská, o jejímž prodloužení smlouvy se jednalo až v létě, a klub navíc chystá příchod ještě jedné ofenzivní posily z ciziny.

Liberecké volejbalistky odstartují letní přípravu na novou extraligovou sezonu v úterý 28. července.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž