Trenér libereckých volejbalistů Michal Nekola dává pokyny svým svěřencům. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Kladno nám nic zadarmo nedá, varuje liberecký trenér Nekola

  • 0
S volejbalisty liberecké Dukly to už vypadalo ve třetím utkání semifinálové série play-off extraligy špatně. V domácí hale včera prohrávali s jasným vítězem základní části Kladnem 0:2 na sety, ale pak se skvěle zvedli a zápas dotáhli stejně jako v pátek na palubovce Středočechů v tie-breaku k důležité výhře 3:2.

V boji o finále na čtyři vítězné zápasy tak vedou hráči Dukly, obhájci mistrovských titulů z posledních dvou sezon, 2:1 na zápasy. „Máme druhý bod v sérii, vedeme, což je pozitivní, ale musíme zůstat na zemi. Kladno nám nic zadarmo nedá,“ tvrdí Michal Nekola, kouč Dukly.

První dva sety ovládli Kladenští poměrně snadno 25:21 a 25:20. Další dvě sady naopak patřily Libereckým 25:22 a 25:21 a tie-break pak už jednoznačně 15:9.

„Od půlky třetího setu jsme začali hrát aktivně, začali konečně tlačit na servisu a ubránili jsme to na síti. To se dařilo soupeři předtím, ale ve čtvrtém a pátém setu už jsme byli lepší a dohrávali důležité bodové míče,“ popsal Nekola.

Čtvrtý zápas semifinálové série play-off extraligy se hraje již dnes opět od 18.00 v hale Dukly Liberec.

„Na začátku to vypadalo, že Kladno je čerstvější, protože my toho máme v nohách ze čtvrtfinálové série daleko víc. O to víc si ceníme, že jsme utkání dokázali otočit. Bylo to i díky fanouškům, kteří byli naším sedmým hráčem a věřím, že tomu tak bude i v dalším utkání,“ přeje si liberecký blokař Jakub Veselý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž