Jakub Janouch

Jakub Janouch | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberecký volejbalista Janouch: Dobře rozjetou práci chceme dokončit

  • 1
Když přišel ze Zlína vloni v létě k volejbalistům Liberce, netajil se cílem, že chce někdy s Duklou zažít oslavy mistrovského titulu. A hned ve své první sezoně pod Ještědem je mladý reprezentační nahrávač Jakub Janouch na prahu vytoužené mety. Liberecký tým drtil pod jeho dirigentskou taktovkou všechny soupeře a v pátek vkročí do finálové série extraligy proti Českým Budějovicím.

"Práci v sezoně máme dobře rozjetou, chceme ji dokončit, a to zlatem," prohlašuje 23letý Jakub Janouch.

Co nervozita? Čekají vás zatím nejdůležitější zápasy vaší kariéry.
Trochu nervózní jsem, ale že bych byl nějak extra vystrašený, to se říct nedá. Spíš jsem na to finále nabuzený a už pár dní dopředu jsem přemýšlel, jak uspět.

Jak tedy hodnotíte soupeře z Budějovic?
Hodně bude záležet na tom, jak budou hrát jejich kůloví hráči. Třeba Kriško, kterému se v semifinále proti Zlínu až tak nedařilo, ale tým ho dokázal zastoupit. A důležité bude, jak dokážeme v obraně přečíst hru zkušeného nahrávače Zapletala.

A jaké by měly být v cestě za titulem vaše zbraně?
Vyrovnanost a kvalita celého kádru, bouřlivá podpora našich fanoušků a servis. Když se povede, tak to pro nás znamená půlbod, protože máme jednu z nejlepších obran v lize.

Věříte si na titul hodně?
Jsme asi papíroví favoriti. Vyhráli jsme základní část i pohár, máme vítěznou sérii, ovšem finále play-off je něco úplně jiného. Ale je fakt, že letos je šance pro Liberec na titul opravdu veliká. Větší než v minulých letech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž