Radost libereckých volejbalistů z úspěšné akce

Radost libereckých volejbalistů z úspěšné akce | foto: Ota Bartovský, MAFRA

První překážkou libereckých volejbalistů v poháru je Příbram

  • 0
Hala Dukly v Liberci hostí ode pátku do neděle osmičlennou finálovou fázi Českého poháru volejbalistů. Domácí liberecký tým nastoupí dnes na závěr programu čtvrtfinálových zápasů, který odstartuje už v 10 hodin, proti Příbrami. Boj Dukly o postup do semifinále začne v 19 hodin.

„Příbram se opírá o dva stěžejní hráče Renovicu a Böhma, kteří dělají nejvíc bodů. Pokud je dokážeme vymazat, tak bychom přes Příbram měli projít dál,“ uvažuje Adam Zajíček, blokař Liberce, úřadujícího českého mistra. „Alfa a omega zápasu bude ale náš servis a příjem.“

Liberečtí se před rokem probojovali do finále pohárové soutěže, ale v něm nečekaně nestačili na Ostravu. „Pohár bereme hodně vážně, chceme získat letošní první trofej a hlavně si napravit reputaci z minulého roku, kdy nám finále v Plzni proti Ostravě nevyšlo,“ konstatoval Zajíček. „Bylo by hezké, kdyby se nám povedl double, ale čeká nás ještě spousta práce a postupných kroků.“

Volejbalisté Dukly mají za sebou v extralize dlouhou úspěšnou šňůru devíti vítězných zápasů v řadě, v tabulce stíhají lídra z Českých Budějovic a patří tak k největším adeptům na zisk pohárové trofeje. „Favoritů je určitě víc, nastoupí to nejlepší, co v Česku je. Nevyjde jeden zápas a končíme,“ upozornil Adam Zajíček, který si pochvaluje výhodu domácího prostředí na závěrečném turnaji Českého poháru.

„Je to pro nás velká výhoda, nemusíme nikam cestovat, pořád jsme doma, je to prostě příjemné hrát tady před našimi diváky a v hale, kterou dokonale známe,“ uvedl čerstvě 23letý Zajíček.

Letos se poprvé hraje závěrečná fáze druhé nejvýznamnější domácí soutěže na jednom místě za účasti osmi mužstev, takže finalisté sehrají tři utkání ve třech dnech.

Dnešní čtvrtfinálovou jízdu obstarají v hale Dukly před posledním utkání Liberce s Příbramí dvojice Brno - Ostrava (10.00), České Budějovice - Benátky (13.00) a Zlín - Karlovarsko (16.00). Vstupné na všechny čtyři zápasy je zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž