Petr Brom, trenér Karlovarska

Petr Brom, trenér Karlovarska | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Rozhodla kvalita přihrávky, přiznal po porážce s Libercem kouč Brom

  • 0
Po středeční bitvě s Libercem čeká v sobotu volejbalisty VK ČEZ Karlovy Vary soupeř z jiného soudku. Tentokrát do míčové haly přijede předposlední Ústí nad Labem, ale pozor jedinou výhru, co má na kontě, překvapivě vybojoval právě nad posledním mistrem.

Liberec ve středu počtvrté porazil Karlovarsko a po vítězství 3:1 v dohrávce šestého kola se posunul v tabulce na třetí příčku. V minulé sezoně nováčka soutěže přehrál dvakrát v extralize a jednou v poháru a i tentokrát zvládl prestižní duel lépe. Karlovarsko má o bod méně a je čtvrté. Vary se v prvním setu zadrhly po sérii chyb a tlak Dukly pokračoval i ve druhé sadě. Až pak se karlovarští hráči díky zlepšenému příjmu dočkali snížení, jenže rozjetý Liberec si nakonec odvezl všechny tři body.

V jeho dresu zářil čtyřicetiletý blokař Lubomír Staněk, který přispěl k výhře 15 body a byl vybrán za hvězdu utkání. „Jsme výborně sehraní s Kubou Janouchem, zatím nám to šlape,“ pochvaloval si bývalý reprezentant souhru s nahrávačem. Spokojený byl i kouč obhájců titulu Michal Nekola. „Hráli jsme, co jsme chtěli, tlačili servisem a výborně bránili celý zápas. Ve třetím setu nám uteklo pár přihrávek, ale celkově si myslím, že jsme byli lepší,“ řekl České televizi, která duel přímým přenosem vysílala.

Karlovarsko v minulé sezoně sehrálo s Libercem dvě pětisetové bitvy, tentokrát se k další nedostalo. „Jednoznačně byl rozdíl v kvalitě přihrávky. Liberec to zvládl o hodně líp, od toho se odvíjel útok, oni to měli jednodušší na obranu a naopak, když si přihráli, my to měli složitější,“ řekl trenér Petr Brom.

Pouze třetí set Vary vyhrály, i když jen těsně 23. „Trochu nás podcenili, nehráli naplno jako první dva sety. My se trochu zvedli, vystřídali dva hráče a chytli se,“ myslí si smečař Zdeněk Málek, jako obvykle do zápasu naskočivší až v jeho průběhu. „Jsem zvyklý, střídám běžně prvního nebo druhého smečaře, nic neobvyklého,“ říká.

Ale právě Málek režíroval dramatickou koncovku třetí sady. „Odpřihrávali jsme Patochu, potom jeden důležitý míč, který jsem měl na síti a nakonec ještě ubráněný Patocha a finální balon od Sukuby,“ jmenuje poslední míče třetího setu.

I přes další porážku s mistrem našel karlovarský trenér Petr Brom na hře pozitiva. „Kluci bojovali a bojovali i za nepříznivého stavu. Liberec nás tentokrát přehrál kvalitou přihrávky.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž