Volejbalisté Karlovarska se radují z úspěšné akce.

Volejbalisté Karlovarska se radují z úspěšné akce. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Play-off začíná. Teď už se pojede na krev, ví karlovarský Bartoš

  • 0
Volejbalová honička za extraligovým titulem odstartuje ve středu na palubovce Karlovarska, třetí tým nejvyšší soutěže po základní části narazí ve čtvrtfinále na Kladno. „Nemáme se čeho bát, je to play-off, teď už se jede na krev,“ říká nahrávač Pavel Bartoš. Sérii hranou na čtyři vítězné zápasy jeho tým hostí také zítra.

Na soupeře pro čtvrtfinále play-off čekali volejbalisté Karlovarska až do závěrečného kola základní fáze. Třetí tým tabulky nakonec narazí na mužstvo Kladna, které vyhrálo sedm z posledních osmi utkání. „Jejich tým má teď pozitivní dynamiku, musíme dávat veliký pozor,“ varuje Jiří Novák, trenér VK ČEZ Karlovarsko.

Celek Kladna, který se do nejvyšší soutěže vrátil po čtyřleté absenci, předvedl v dlouhodobé části skvělý finiš završený hladkou výhrou nad čtvrtým Brnem. V domácím prostředí prohrálo Kladno naposledy 28. listopadu s mistrovským Libercem.

Kladno proti Karlovarsku ještě letos neuhrálo ani set

S týmem Karlovarska ale kladenští volejbalisté pokaždé padli bez uhraného setu. Doma to bylo hned v úvodním kole a výsledkem 3:0 skončila i odveta v Karlových Varech. „Od té doby šli hodně nahoru, ale přeci jen ty dvě výhry s nulou jsou pro nás plusové, oni to budou mít taky trochu v hlavě,“ uvažoval nahrávač Pavel Bartoš. „Nemáme se čeho bát, je to play-off, teď už se jede na krev.“

Mistři z let 2005 a 2010 se opírají o špičkový příjem a produktivitu nejvíce bodujícího hráče soutěže Filipa Křesťana. Do kádru Kladna zapadli i zahraniční hráči, ofenzivní posily Španěl Bouza a Kanaďan Cull nebo nahrávač nizozemské reprezentace Van Haarlem.

„Nahrává relativně rychle, a když má dobře přihráno, může tvořit kvalitní kombinace,“ shrnul kouč Novák. „Hráči Kladna mají kvalitní příjem, tím se jim útočí snáz. Křesťan přechodem na účko zacelil určitou mezeru v sestavě, to budou jejich největší zbraně.“

Kladenský tým je také rekordmanem extraligy v počtu pětisetových soubojů, kterých v základní části odehrál celkem deset. Svěřenci trenéra Milana Fortuníka bodovali v patnácti z dvaadvaceti zápasů základní části. „Doufám, že naší výhodou bude širší lavička, máme jedenáct nebo dvanáct hráčů, kteří jsou schopni naplno zasáhnout do zápasu,“ upozornil Bartoš.

Čtvrtfinále mezi Karlovarskem a Kladnem začíná už dnes večer, Díky lepšímu postavení v tabulce mají v úvodu série výhodu domácího prostředí svěřenci trenérů Broma a Nováka. Druhé utkání v Hale míčových sportů je na pořadu hned zítra, oba zápasy startují v 18.00 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž