Volejbalisté Karlovarska se radují z úspěšné akce.

Volejbalisté Karlovarska se radují z úspěšné akce. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

V osmifinále číhá Lyon, napřed Karlovarsko musí přejít přes Galati

  • 0
Středeční večer odpoví na otázku, zda volejbalové VK ČEZ Karlovarsko přežije zimu v pohárové Evropě. Svěřenci trenérů Broma a Nováka budou v domácí odvetě Challenge Cupu odvracet porážku 1:3 ze hřiště rumunského Galati.

„Úplná překážka to není, věděli jsme, že doma stejně musíme vyhrát,“ prohlásil kouč Jiří Novák.

Po prvním duelu v Rumunsku sehrál tým Karlovarska dvě pětisetové bitvy s předními mužstvy domácí extraligy Brnem a Českými Budějovicemi, a tak na zásadní přípravu na soupeře nebylo příliš prostoru. „V pondělí jsme pracovali především na obraně, v každém případě jsme před evropským pohárem rádi za zápas s těžkým soupeřem, jakým byl Jihostroj,“ uznal Novák.

Dobrá zpráva je, že se dostal do zápasového rytmu blokař Tomáš Široký, který si těsně před začátkem sezony zlomil malíček na ruce. Hráč se zkušenostmi z reprezentace už odehrál dvě extraligová utkání. „Ještě to není stoprocentní, ale Tomáš není žádný bolestínek, jde do všeho naplno,“ ocenil trenér Novák.

Tým Galati staví na zahraničních oporách, v základní šestce obvykle nastupuje jediný rumunský hráč. Ofenzivní nebezpečí představuje bývalý hráč ruské Superligy Viktor Sysojev, hru Galati režíruje nahrávačská jednička makedonské reprezentace Filip Despotovski, v obraně na síti vyčnívá člen srbského národního týmu ve Světové lize Nemanja Radovič.

Cesta do osmifinále přes silného rumunského protivníka povede přes domácí výhru ve třech nebo ve čtyřech setech a následný úspěch v dodatkovém „zlatém setu“. Vítěz duelu se utká v dalším kole pravděpodobně s Lyonem, týmem okolo nejproduktivnějšího hráče francouzské soutěže, vítěze Ligy mistrů Vladimira Nikolova. Odveta prvního kola hlavní soutěže evropského Challenge Cupu Karlovarsko - Galati startuje dnes v 18.00 hodin. Vstupenky na utkání jsou stále k dispozici také v obvyklém předprodeji.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž