Volejbalisté Karlovarska se radují ze svého prvního titulu.

Volejbalisté Karlovarska se radují ze svého prvního titulu. | foto: ČTK

Volejbalisté Karlovarska se dostali v Lize mistrů do skupiny

  • 0
Evropská konfederace CEV zařadila volejbalisty Karlovarska oproti původním předpokladům přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Naopak ženský šampion domácí extraligy Prostějov se z ekonomických důvodů přihlásil pouze do Poháru CEV.

Kvalifikaci o Ligu mistryň budou hrát volejbalistky Olomouce, které v druhém předkole narazí na rumunský celek Alba Blaj. Rozhodlo o tom  losování evropských pohárových soutěží v Lucemburku.

„Jako druhý tým extraligy jsme měli nárok na předkolo a tuto možnost jsme využili,“ uvedl na klubovém webu trenér volejbalistek Olomouce Jiří Teplý. Pokud jeho svěřenkyně v duelu s rumunským protivníkem uspějí, narazí v třetím předkole na vítěze duelu mezi Stuttgartem a lepším z prvního předkola mezi Štýrským Hradcem a nizozemským Sliedrechtem.

V Poháru CEV mužů narazí Kladno v prvním kole, které je na programu začátkem listopadu, na bulharský tým Montana Volley. Dukla Liberec bude mít v druhém kole za soupeře poražený tým z prvního předkola Ligy mistrů mezi norským Bergenem a francouzským Chaumontem. Ve stejné soutěži žen se Prostějov střetne s Levski Sofia a Ostrava změří síly s poraženým z předkola Ligy mistryň Štýrský Hradec - Sliedrecht.

Ve Vyzývacím poháru mužů bude soupeřem Brna portugalský tým Fonte Azores. V téže soutěži žen bude Liberec hrát se Salcburkem, KP Brno je nasazeno do druhého kola a za soupeře bude mít vítěze dvojutkání mezi řeckým Tirasem a kyperským Limassolem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž